CAR-verzekering (Construction All Risk)

De Construction All Risk (CAR) verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® is een zakelijke bouwverzekering en dekt je risico’s op de bouwlocatie. Dit is een aanvullende verzekering bij de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) en is dus niet los af te sluiten. Met de CAR-verzekering ben je verzekerd voor schade die ontstaat op bouw- of verbouwlocaties. Deze aanvullende bouwverzekering is daarom onder andere geschikt voor bedrijven in de bouw.

Alles in 1x verzekerd: aansprakelijkheid en schade aan het bouwproject, bestaande eigendommen & hulpmateriaalVerzekerd tijdens bouwperiode en proefdraaiperiodeIn de afgelopen 12 maanden gestart? Dan is het eerste halfjaar gratis!

Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies. Wel helpen we je graag bij het afsluiten van je verzekering.

Illustratie bouw

Wat is een CAR-verzekering?

De Construction All Risk (CAR) verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® is een aanvullende verzekering bij de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). Ben je werkzaam in de bouw? Met de CAR-verzekering ben je goed verzekerd tegen materiële schade aan nieuwbouw of bestaande bouw, die ontstaat tijdens de bouw of verbouwing.


Voorbeelden van gedekte materiële schade:

  • Schade aan het aangenomen werk
  • Schade aan eigendommen van de opdrachtgever
  • Schade toegebracht door onderaannemers aan derden
  • Schade aan of diefstal van hulpmaterialen zoals steigers en gereedschap
Illustratie installatiebedrijf

Voor wie is de CAR-verzekering geschikt?

De CAR-verzekering is geschikt voor zowel bouw- als installatiebedrijven. Het maakt hierbij niet uit of je een aannemersbedrijf, een klusbedrijf of een zzp’er in de bouw bent. Met deze CAR-verzekering ben je goed verzekerd voor specifieke risico’s die je bedrijf loopt tijdens de bouw.

Meer handige verzekeringen in de bouwbranche

Wat kost een CAR-verzekering?

De premie van de aanvullende CAR-verzekering worden bepaald door je bedrijfsactiviteiten en je omzet. Wil je weten wat de CAR-verzekering je maandelijks kost?

Log in en bereken je premie
Lees meer over wat wel en niet verzekerd is in deze polisvoorwaarden Lees meer over verzekeren via de Rabobank

In deze brochure lees je wat je van de Rabobank en Interpolis kunt verwachten als je een verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® afsluit.

Verzekeren via de Rabobank (PDF)

CAR-verzekering voor aannemers

Als aannemer loop je grote risico’s op een bouwlocatie. Jij bent verantwoordelijk voor alles wat er op de bouwlocatie gebeurd. Ook als de schade veroorzaakt wordt door een onderaannemer.

Is de CAR-verzekering ook geschikt voor ZZP’ers?

De CAR-verzekering is ook geschikt voor klusbedrijven of zzp’ers in de bouw. Bijvoorbeeld wanneer je eigen werk aanneemt dat niet onder een hoofdaannemer valt.

Lees meer over aansprakelijkheidsverzekeringen voor ZZP’ers

Veelgestelde vragen

Wat is Interpolis ZekerVanJeZaak®?

Interpolis ZekerVanJeZaak® is de naam van de verzekeringen van Interpolis voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een omzet tot 1 miljoen per jaar. Hiermee verzeker je de belangrijkste risico’s voor je bedrijf, je personeel en jezelf. Je sluit de verzekeringen gemakkelijk online af met je zakelijke bankpas en Rabo Scanner. Daarna kun je ze overzichtelijk terugvinden in Rabo Internetbankieren en eventueel wijzigen of opzeggen.

Is een CAR-verzekering verplicht?

Nee, een CAR-verzekering is niet verplicht. Maar in een aannemingsovereenkomst kan een CAR-verzekering wel geëist worden van een(hoofd)aannemer, constructeur, opdrachtgever of architect.

Is diefstal van losliggend gereedschap verzekerd?

De CAR-verzekering biedt dekking voor diefstal van gereedschap vanaf de bouwplaats. Elektrisch handgereedschap is alleen verzekerd als het achter slot en grendel wordt opgeborgen (in een goed afgesloten zeecontainer of in een pand in aanbouw) en wanneer er sprake is van braakschade.

Een halfjaar gratis als starter, hoe zit dat?

Ben je in de afgelopen 12 maanden gestart met je bedrijf? Dan is de CAR-verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® het eerste halfjaar gratis. Na dit halfjaar loopt je verzekering automatisch door en betaal je een maandelijkse premie. Maar je kunt de verzekering ook weer opzeggen, want alle verzekeringen van Interpolis ZekerVanJeZaak® zijn dagelijks opzegbaar.

Waarom is een CAR-verzekering belangrijk?

De CAR-verzekering is een aanvulling op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Met deze aanvullende verzekering verzeker je je voor specifieke risico’s die je als bedrijf loopt in de bouw op de bouwlocatie.

Log in en bereken je premie

Een berekening duurt slechts 2 minuten