Met de Huurdersbelangverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® ben je verzekerd voor brand-, inbraak- of waterschade die ontstaat aan de verbeteringen van het pand, óók als de aanpassingen zijn gedaan voordat je het pand overnam. Verzeker dus de totale waarde van alle verbeteringen en voorkom zo het risico op onderverzekering. Als bijvoorbeeld een door jou geplaatste kitchenette in je huurpand waterschade oploopt, is het jouw risico als huurder.

Aanpassingen in het gehuurde pand verzekerd Vertrouwd verzekerd via de Rabobank bij Interpolis 24 uur per dag online of telefonisch schade melden

Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies. Wel helpen we je graag bij het afsluiten van je verzekering.

Log in en bereken je premie

Nog geen zakelijke klant? Bekijk hoe je een zakelijke rekening kunt openen.

Wat is een huurdersbelangverzekering?

Als er brand-, inbraak- of waterschade ontstaat aan de verbeteringen in het pand, zijn de gevolgen voor de huurder. De Huurdersbelangverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® dekt schade aan de aanpassingen in het pand. Alleen aanpassingen die onderdeel zijn van het gebouw zijn verzekerd. Het verschilt per situatie wat onder huurdersbelang valt. De verhuurder blijft verantwoordelijk voor zijn eigendommen, dus check je huurovereenkomst goed en verzeker de spullen waarvoor jíj verantwoordelijk bent. De details vind je in de polisvoorwaarden.

Voorbeelden van verzekerde schade:
Een elektra-installatie die je zelf uitbreidt met krachtstroomaansluitingenBestickering op de ruiten van een winkelJouw zonnepanelen op het dak

Garantie tegen onderverzekering

Je onderneming kan snel veranderen. Daarom heb je met deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® garantie tegen onderverzekering. Het enige wat je hoeft te doen om deze garantie te behouden, is jaarlijks je polis actualiseren. Dit doe je gemakkelijk via Rabo Internetbankieren óf in de Rabo Bankieren App. Zo zijn tussentijdse wijzigingen in het jaar daarna automatisch meeverzekerd, ongeacht de hoogte van het bedrag.

Een voorbeeld:

Je huurt een bedrijfspand in december 2018. Alleen de keuken, verwarming en het toilet voldoen niet aan je eisen. Deze vernieuw je in februari 2019. De waarde van alle aanpassingen geef je tijdens je jaarlijkse update in oktober door. Door de garantie tegen onderverzekering zijn deze automatisch verzekerd.

Wat is verzekerd?

Wel verzekerd

Schade door wind, regen en hagel en schade door water dat via de begane grond het gebouw binnendringt Schade door brand, bliksem of ontploffing Schade aan het huurdersbelang door een aanrijding Schade aan het huurdersbelang door inbraak Schade aan ruiten, als je deze keuze hebt verzekerd

Niet verzekerd

Schade door natuurrampen, zoals een aardbeving of overstroming Schade aan spullen die tot de inventaris horen, zoals een lichtreclame, rolluik, toonbank of een kastenwand Schade door diefstal zonder braaksporen aan de buitenkant van je pand Neerslagschade door slecht onderhoud
Lees hier de polisvoorwaarden Lees meer over verzekeren via de Rabobank

In deze brochure lees je wat je van de Rabobank en Interpolis kunt verwachten als je een verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® afsluit.

Verzekeren via de Rabobank (PDF)

Rabobank en Interpolis ZekerVanJeZaak®: hoe werkt het?

Bij de Rabobank

vraag je een verzekering van Interpolis aan kun je je verzekeringen zelf inzien, toevoegen en wijzigen via Rabo Internetbankieren óf in de app kun je terecht voor vragen over je verzekering(en)

Bij Interpolis

meld je schade telefonisch of per mail ben je verzekerd van een professionele schadeafhandeling krijg je tips om schade in de toekomst te voorkomen

Veelgestelde vragen

Wat is Interpolis ZekerVanJeZaak®?

Interpolis ZekerVanJeZaak® is de naam van de verzekeringen van Interpolis voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een omzet tot 1 miljoen per jaar. Hiermee verzeker je de belangrijkste risico’s voor je bedrijf, je personeel en jezelf. Je sluit de verzekeringen gemakkelijk online af met je zakelijke bankpas en Rabo Scanner. Daarna kun je ze overzichtelijk terugvinden in Rabo Internetbankieren en eventueel wijzigen of opzeggen.

Wat kost een huurdersbelangverzekering?

De kosten voor het verzekeren van huurdersbelang zijn afhankelijk van:

De bouwaard en het adresDe verzekerde waardeOf je wel of geen ruitbreuk meeverzekertDe bedrijfsactiviteit

Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Bereken bovenaan deze pagina je premie.

Hoe verzeker ik aanpassingen die geen onderdeel zijn van het pand?

De Huurdersbelangverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® dekt alleen aanpassingen die onderdeel zijn van de bedrijfslocatie. Hierbij gaat het om aanpassingen die door jou nagelvast zijn gemaakt aan het pand of aanpassingen waar je verantwoordelijk bent, zoals ruitbreuk of wijzigingen van eerdere huurders of de verhuurder. Met de Inventarisverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® verzeker je aanpassingen in het gehuurde bedrijfspand die géén onderdeel zijn van het gebouw. Denk hierbij aan een zwevende vloer (bijvoorbeeld laminaat), lichtreclame op de gevel of zonneschermen.

Meer veelgestelde vragen
Log in en bereken je premie

Een berekening duurt slechts 2 minuten