Met de Rijdend werkmaterieelverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® ben je verzekerd voor schade veroorzaakt door bijvoorbeeld je heftruck, graafmachine of tractor, en voor schade aan de machine zelf.

Verzekerd voor schade tijdens grond- en graafwerkzaamheden Inclusief schadeverzekering voor inzittenden en verkeersrechtsbijstand Verzekerd in de Benelux en Duitsland

Direct afsluiten? Neem contact op met je Rabobank
Je kunt deze verzekering afsluiten als je een zakelijke rekening hebt bij de Rabobank. Over deze verzekering geven we geen persoonlijk advies.

Nog geen zakelijke klant? Bekijk hier hoe je een zakelijke rekening kunt openen.

Wat is een rijdend werkmaterieelverzekering?

De Rijdend werkmaterieelverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® dekt schade die is ontstaan tijdens werkzaamheden met machines, bijvoorbeeld tijdens grond- en graafwerkzaamheden. Denk aan kabels of leidingen die beschadigd raken. Daarnaast ben je met deze verzekering ook verzekerd voor aansprakelijkheid tijdens rijden op de openbare weg en op bedrijventerreinen. En als je wilt kun je ook schade aan je machine zelf verzekeren.


Voorbeelden van verzekerde schade:

Je rijdt met je vorkheftruck tijdens laden of lossen een deuk in de vrachtautoJe beschadigt een waterleiding tijdens graafwerkzaamhedenJe veroorzaakt schade door een aanrijding tijdens het rijden op de openbare weg
Lees hier de polisvoorwaarden Lees meer over verzekeren via de Rabobank

In deze brochure lees je wat je van de Rabobank en Interpolis kunt verwachten als je een verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® afsluit.

Verzekeren via de Rabobank (PDF)

Veelgestelde vragen

Wat is Interpolis ZekerVanJeZaak®?

Interpolis ZekerVanJeZaak® is de naam van de verzekeringen van Interpolis voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een omzet tot 1 miljoen per jaar. Hiermee verzeker je de belangrijkste risico’s voor je bedrijf, je personeel en jezelf. Je sluit de verzekeringen gemakkelijk online af met je zakelijke bankpas en Rabo Scanner. Daarna kun je ze overzichtelijk terugvinden in Rabo Internetbankieren en eventueel wijzigen of opzeggen.

Wat kost een rijdend werkmaterieelverzekering?

De hoogte van je premie is afhankelijk van:

De cataloguswaardeHet bouwjaar, merk, type en gewichtHet soort werkmaterieel, bijvoorbeeld een graafmachine, heftruck of tractorDe dekking die je kiest
Is een rijdend werkmaterieelverzekering verplicht?

Je bent verplicht om voor rijdend werkmaterieel een verzekering met minimaal WA-dekking af te sluiten. Je kunt zelf kiezen of je je werkmaterieel uitgebreider wilt verzekeren met een WA Beperkt Casco- of WA Volledig Casco-dekking.

Zijn er preventie-eisen van toepassing bij deze verzekering?

Ja, bijvoorbeeld om het risico van diefstal te verzekeren, door middel van een startonderbreker of alarm.