Transactie Garant Service (kredietverzekering)

Met de Transactie Garant Service kun je individuele debiteuren en facturen verzekeren en laten incasseren. Via dit online platform toets je eenvoudig de kredietwaardigheid van (potentiele) klanten.

 • Wereldwijde dekking
 • Bedragen tot € 250.000,- verzekeren
 • Toegang tot wereldwijde incassoservice
 • Totale omzet verzekeren is niet nodig
Direct afsluiten

Over deze verzekering geven we geen persoonlijk advies. Heb je hulp nodig bij het afsluiten? Neem contact op met je Rabobank.

Verzekering afsluiten

Wil je de Transactie Garant Service afsluiten? Dit kun je gemakkelijk online regelen

Verzekeringsadvies op maat

Welke risico’s loopt je onderneming? Onze experts bieden inzicht in je verzekerbare bedrijfsrisico’s.

Wat is de Transactie Garant Service?

Je levert op krediet aan je zakelijke afnemers. Eén mislukte opdracht kan het verschil maken tussen een goed en een slecht jaar. Met de Transactie Garant Service houd je grip op je handels- en betalingsrisico’s. Je kunt nationale en internationale vorderingen verzekeren vanaf € 500,- tot € 250.000,- per debiteur. Met een abonnement op de Transactie Garantie Service heb je beschikking over drie diensten. Jij bepaalt wanneer je deze gebruikt:

 • Online kredietadvies over je (nieuwe) klant: Beperk het risico op wanbetalingen door je debiteuren te laten screenen. Je krijgt online een kredietadvies voor je transacties tot € 250.000,-. Je krijgt toegang tot een database met ruim 45 miljoen bedrijven.
 • Factuurverzekering: Met de factuurverzekering is 85% van je factuur afgedekt. Als de debiteur niet betaalt kun je de factuur ter incasso aan Euler Hermes Collections overdragen. Binnen 180 dagen na de vervaldatum van de verzekerde factuur ben je verzekerd van je geld.
 • Incassoservice: Wij regelen de incasso als je debiteur niet betaalt. De incassokosten zijn daarbij verzekerd. Ook bij een niet-verzekerde debiteur kun je het incasso door ons laten verzorgen.
Direct afsluiten
Lees hier de polisvoorwaarden Lees meer over verzekeren via de Rabobank

In deze brochure lees je wat je van de Rabobank en Interpolis kunt verwachten als je een verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® afsluit.

Veelgestelde vragen

Wat kost de Transactie Garant Service?

Met de Transactie Garant Service maak je afzonderlijk gebruik van kredietadvies, factuurverzekering of de incassoservice. Je betaalt per jaar € 195,-. Hierbij krijg je zonder aanvullende kosten drie kredietadviezen. Daarnaast betaal je alleen voor de diensten die je afneemt:

 • Beoordelen van debiteur in West-Europa: € 30,-
 • Beoordelen van debiteur buiten West-Europa: € 55,-
 • Verzekeringspremie: meestal tussen 1,5% en 2,5% over je verzekerde factuur (afhankelijk van de kwaliteit van de debiteur)
 • Incasso op basis van no cure, no pay. Is jouw factuur verzekerd? Dan betaal je geen incassokosten.
Schade melden, hoe doe ik dat?

1. Incasso overdragen aan Euler Hermes

Heeft een afnemer niet betaald binnen de afgesproken betaaltermijn? Dan draag je de vordering ter incasso over aan Euler Hermes. Dit doe je via het incasso- en schadeformulier op de website van de Transactie Garant Service.

2. Start incassoprocedure

Na ontvangst van alle benodigde documenten start Euler Hermes de incassoprocedure, die maximaal 120 dagen duurt. Een incassoteam probeert in die periode het totaalbedrag van alle openstaande facturen bij je afnemer te incasseren. De geïncasseerde bedragen maakt Euler Hermes over op jouw rekening.

3. Betaling resterend schadebedrag

Na afloop van de incassoperiode berekent Euler Hermes het schadebedrag dat zij eventueel nog aan je moeten betalen. Op het moment dat er sprake is van een verzekerd verlies, maakt Euler Hermes het bedrag binnen twee weken aan je over.

Let op: Verkeerde je afnemer al voor het verstrijken van de betaaltermijn in staat van een faillissement/surseance van betaling? Dan dien je binnen 30 dagen na de datum van faillissement direct je schade in via het incasso- en schadeformulier. Euler Hermes berekent daarna het schadebedrag dat zij aan jou moeten betalen. Ook in dit geval ontvang je binnen 2 weken het bedrag, als er sprake is van een verzekerd verlies.

Wat zijn de voorwaarden van de Transactie Garant Service?

De Transactie Garant Service geldt niet voor leveringen aan particulieren, overheid en aan jou gelieerde bedrijven. Ook contante betalingen, vooruitbetalingen en leveringen onder rembours worden niet gedekt door de Transactie Garant Service. Je vordering moet minimaal € 500,- bedragen.

Als je de Transactie Garant Service wilt afsluiten, lees dan vooraf de voorwaarden van het product.