De Verzuimverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® dekt de loondoorbetaling en re-integratie van zieke werknemers.

Je verzekert de loondoorbetaling voor het 1e en 2e ziektejaar Hulp bij verzuimbegeleiding en re-integratie Behandelingen op advies van de bedrijfsarts zijn verzekerd

Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies. Wel helpen we je graag bij het afsluiten van je verzekering.

Wat is een verzuimverzekering?

Als je werknemer (langdurig) ziek wordt, dan ben je als werkgever verplicht om minimaal 70% van het loon van de zieke werknemer twee jaar lang door te betalen. Ook de kosten voor begeleiding en re-integratie zijn voor jouw rekening. Met de Verzuimverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® krijg je de kosten die een zieke werknemer met zich meebrengt vergoed. Daarnaast worden de kosten verhaald als iemand anders aansprakelijk is voor het verzuim van je werknemer.

Voorbeelden van ziekteverzuim:
Je werknemer komt langdurig thuis te zitten door een burn-out, luchtwegaandoening, hart- en vaatziekte of levensbedreigende ziekteJe werknemer heeft de griep en is afwezigJe werknemer raakt gewond tijdens het sporten

Garantie tegen onderverzekering

Je onderneming kan snel veranderen. Daarom heb je met deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® garantie tegen onderverzekering. Het enige wat je hoeft te doen om deze garantie te behouden, is jaarlijks je polis actualiseren. Dit doe je gemakkelijk via Rabo Internetbankieren óf in de Rabo Bankieren App. Zo zijn tussentijdse wijzigingen in het jaar daarna automatisch meeverzekerd, ongeacht de hoogte van het bedrag.

Een voorbeeld:

Je bent de eigenaar van een viswinkel en hebt twee personeelsleden in vaste dienst. Ook werken er twee uitzendkrachten. De zaken gaan goed en je besluit de twee uitzendkrachten in vaste dient te nemen. Pas op het moment van actualiseren geef je de loonsom van je nieuwe vaste krachten op. Tot die tijd zijn je verzuimrisico’s automatisch verzekerd.

Wat is verzekerd?

Wel verzekerd

Loondoorbetaling tot maximaal 2 jaar en kosten van re-integratie Begeleiding van het verzuimbureau Verhalen van de schade als er een derde aansprakelijk is Preventiespreekuur voor werknemers Optioneel: 25% van werkgeverslasten

Niet verzekerd

Loondoorbetaling voor werknemers die al ziek zijn Arbeidsongeschiktheid die is ontstaan door opzet Werknemers die werken als beroepssporter Verzuim van directeur- of grootaandeelhouders
Lees hier de polisvoorwaarden

In de polisvoorwaarden lees je meer over wat wel en niet verzekerd is.

Voorwaarden Verzuimverzekering (PDF)
Lees meer over verzekeren via de Rabobank

In deze brochure lees je wat je van de Rabobank en Interpolis kunt verwachten als je een verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® afsluit.

Verzekeren via de Rabobank (PDF)

Rabobank en Interpolis ZekerVanJeZaak®: hoe werkt het?

Bij de Rabobank

vraag je een verzekering van Interpolis aan kun je je verzekeringen zelf inzien, toevoegen en wijzigen via Rabo Internetbankieren óf in de app kun je terecht voor vragen over je verzekering(en)

Bij Interpolis

meld je schade telefonisch of per mail ben je verzekerd van een professionele schadeafhandeling krijg je tips om schade in de toekomst te voorkomen

Veelgestelde vragen

Wat is Interpolis ZekerVanJeZaak®?

Interpolis ZekerVanJeZaak® is de naam van de verzekeringen van Interpolis voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een omzet tot 1 miljoen per jaar. Hiermee verzeker je de belangrijkste risico’s voor je bedrijf, je personeel en jezelf. Je sluit de verzekeringen gemakkelijk online af met je zakelijke bankpas en Rabo Scanner. Daarna kun je ze overzichtelijk terugvinden in Rabo Internetbankieren en eventueel wijzigen of opzeggen.

Wat kost een verzuimverzekering?

De kosten zijn afhankelijk van:

De branche waarin je werktDe totale loonsom van je werknemersHet aantal werknemers binnen je organisatieDe verzuimhistorie binnen je bedrijfDe dekking die je kiest

Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Bereken bovenaan deze pagina je premie.

Moet ik personeelsgegevens doorgeven bij het afsluiten van de verzuimverzekering?

Nee, om de verzekering af te sluiten hoef je alleen de totale jaarloonsom, verzuimpercentages van de afgelopen drie jaar, het aantal werknemers en de gewenste dekking door te geven. Je dient wel jaarlijks de polis te actualiseren.

Hoe meld ik verzuim?

Heb je een verzuimverzekering en is je werknemer ziek? Dat meld je eenvoudig via het online meldloket van Interpolis. Heb je hulp nodig bij het melden van verzuim? Interpolis helpt je graag verder. Neem telefonisch contact op via 013 462 93 33 of per mail via verzuimverzekering@interpolis.nl.

Heb ik als zzp’er ook een ziekteverzuimverzekering nodig? Hoe werkt verzuimbegeleiding?

Interpolis biedt specialisten die samen met jou en je werknemer zorgen voor een optimaal herstel van je zieke werknemer. Zij helpen te voldoen aan de eisen van UWV en Wet Verbetering Poortwachter. Deze wet is ingesteld om het aantal langdurig zieke werknemers terug te dringen. Het uitgangspunt is dat snel en effectief ingrijpen het verzuim korter maakt.

Meer veelgestelde vragen
Log in en bereken je premie

Een berekening duurt slechts 2 minuten

Handig: Je zakelijke verzekeringen en bankzaken in één overzicht

Heb je je verzekering via ons afgesloten? Dan kun je deze altijd inzien of wijzigen in Rabo Online Bankieren of in je Rabo Bankieren App.

Hier vind je eenvoudig al je bank- én verzekeringszaken in één overzicht

Je hebt al een AOV voor 1 euro per uur

Veel ondernemers hebben het idee dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heel duur is. Een AOV hoeft echter niet duur te zijn. Je hebt al een AOV voor € 1 per uur.

Bekijk de rekenvoorbeelden