Met de Zakelijke motorverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® ben je verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt met je motor. En als je wilt ook voor schade aan je motor zelf.

Inclusief verkeersrechtsbijstand Inclusief schadeverzekering bestuurder en passagier Verzekerd tegen diefstal (bij dekkingen WA Beperkt Casco en WA Volledig Casco)

Direct afsluiten? Neem contact op met je Rabobank
Je kunt deze verzekering afsluiten als je een zakelijke rekening hebt bij de Rabobank. Over deze verzekering geven we geen persoonlijk advies.

Nog geen zakelijke klant? Bekijk hier hoe je een zakelijke rekening kunt openen.

Wat is een zakelijke motorverzekering?

De Zakelijke motorverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® dekt schade aan spullen van een ander, het voertuig van een ander en lichamelijke schade bij een ander, die je veroorzaakt met je motor. Je kunt kiezen voor een uitgebreidere dekking, zodat bijvoorbeeld ook diefstal of beschadiging van je motor wordt vergoed.

Voorbeelden van verzekerde schade:

Je krijgt een verkeersongeluk waarbij de bestuurder van het andere voertuig of jij en je medepassagier lichamelijk letsel oplopenBij minimaal WA Beperkt Casco dekking: je motor wordt gestolenBij WA Volledig Casco dekking: je veroorzaakt een ongeluk met je motor waarbij schade ontstaat aan je motor
Lees hier de polisvoorwaarden Lees meer over verzekeren via de Rabobank

In deze brochure lees je wat je van de Rabobank en Interpolis kunt verwachten als je een verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® afsluit.

Verzekeren via de Rabobank (PDF)

Veelgestelde vragen

Wat is Interpolis ZekerVanJeZaak®?

Interpolis ZekerVanJeZaak® is de naam van de verzekeringen van Interpolis voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een omzet tot 1 miljoen per jaar. Hiermee verzeker je de belangrijkste risico’s voor je bedrijf, je personeel en jezelf. Je sluit de verzekeringen gemakkelijk online af met je zakelijke bankpas en Rabo Scanner. Daarna kun je ze overzichtelijk terugvinden in Rabo Internetbankieren en eventueel wijzigen of opzeggen.

Wat kost een zakelijke motorverzekering?

De hoogte van je premie is afhankelijk van:

De cataloguswaardeHet bouwjaar en de cilinderinhoudJe bedrijfsactiviteitJe adresDe dekking die je kiestEventuele bonus-maluskorting

De hoogte van je bonus-maluskorting is afhankelijk van het aantal jaren dat je schadevrij hebt gereden. Je korting kan hierbij oplopen tot 75%. Dit wordt ook wel no-claimkorting genoemd. Heb je ergens anders een motorverzekering gehad? Dan nemen wij de schadevrije jaren over die je daar hebt opgebouwd.

Is een motorverzekering verplicht?

Je bent verplicht om een verzekering voor je motor met minimaal WA-dekking af te sluiten. Je kunt zelf kiezen of je je motor uitgebreider wilt verzekeren met een WA Beperkt Casco- of WA Volledig Casco-dekking.

Moet ik mijn motor zakelijk of particulier verzekeren?

Koop je de motor zakelijk en/of staat deze op naam van je bedrijf? Dan heb je een zakelijke motorverzekering nodig. Als de motor op je privénaam staat, dan is een particuliere motorverzekering voldoende. Je bent dan gewoon verzekerd, ook als je af en toe je motor zakelijk gebruikt.

Vaak rijd je met een motor bij zakelijk gebruik meer kilometers. Er is dan een grotere kans op schade en daarom is een zakelijke motorverzekering duurder dan een particuliere motorverzekering. Met een zakelijke motorverzekering is het geen probleem als er sprake is van wisselende bestuurders. Daarnaast kun je er met de zakelijke motorverzekering voor kiezen om zonder btw te verzekeren. Je betaalt dan een lagere premie, maar de schade-uitkering is dan ook zonder btw.

Ben ik nog verzekerd als ik mijn motor uitleen?

Als je een ander toestemming geeft om op je motor te rijden, dan is diegene op dezelfde manier verzekerd dan wanneer je er zelf in rijdt.