Bedrijfshypotheek

Maak uw plannen om te investeren in een bedrijfspand concreet met een bedrijfshypotheek van de Rabobank

Een bedrijfspand geeft uw onderneming uitstraling. Het is een uitvalsbasis waar u en uw medewerkers prettig willen werken en bijvoorbeeld klanten kunt ontvangen. De koop van een bedrijfspand zelf bekostigen, is meestal geen optie. Daarom is er de bedrijfshypotheek. Daarmee kunt u investeren in een nieuw bedrijfspand, een extra vestiging of een verbouwing.

Wat is een bedrijfshypotheek

Een bedrijfshypotheek is een zakelijke lening die is afgestemd op het kopen of verbouwen van een bedrijfspand. Een bedrijfshypotheek heeft meestal een looptijd van ongeveer 25 jaar. In sommige gevallen is dat korter. Bij verbouwingen geldt een looptijd van ongeveer 10 jaar. Hierbij speelt ook mee in hoeverre u de investering kunt afschrijven.

De bedrijfshypotheek:

  • is een lineaire lening.
  • heeft vaste of variabele rente.
  • heeft een looptijd die meestal is afgestemd op het investeringsdoel en de afschrijving. In sommige gevallen is de looptijd korter. Er kan ook sprake zijn van een slottermijn die in één keer wordt terugbetaald of waarvoor u een herfinancieringsverzoek doet.

Rente van een bedrijfshypotheek

Het vaststellen van de rente is maatwerk We kijken daarbij naar uw bedrijf, naar uw branche, de verwachtingen voor de komende jaren en de waarde van het pand. Voor dat laatste is een taxatie nodig door een erkend taxateur. We willen een goede inschatting kunnen maken of een bedrijfshypotheek bij u past en of u de maandlasten kunt dragen.

Bedrijfshypotheek aanvragen

We gaan graag met u in gesprek over de bedrijfshypotheek. U kunt de voorbereidingen voor dit gesprek online treffen. U kunt dit zelf doen, samen doen met uw intermediair of met hulp van een Rabobankadviseur.

Verzekering voor uw bedrijfspand

Verzeker uw bedrijfspand met de gebouwenverzekering van Interpolis. Hiermee bent u verzekerd tegen onder andere brand-, water- en inbraakschade. 

Lees meer over de gebouwenverzekering

Contact

Rabobank