Factuurkrediet

Als je bedrijf snel groeit, heb je soms behoefte aan extra geld. Bijvoorbeeld voor de inkoop van de volgende order, terwijl je klanten de facturen nog niet hebben betaald. Met Factuurkrediet leveren je openstaande facturen extra financiële ruimte op. Zo kun je snel inspelen op nieuwe kansen en verder groeien met je bedrijf.

 • je krediet groeit mee met je omzet
 • extra financiële ruimte om kansen te grijpen
 • vandaag gefactureerd, morgen nieuwe kredietlimiet

Wat is Factuurkrediet?

Factuurkrediet is een flexibel zakelijk krediet dat meebeweegt met je omzet. Handig als je regelmatig een flink bedrag tegoed hebt van je klanten, maar ondertussen wel moet blijven investeren. De kredietlimiet wordt bepaald door je uitstaande zakelijke facturen. Hoe hoger het totaalbedrag van je uitstaande facturen, hoe hoger je kredietlimiet.

Facturis

Hoe werkt Factuurkrediet?

Als je kiest voor Factuurkrediet, ga je gebruikmaken van het online platform Facturis. Er wordt een koppeling gemaakt tussen Facturis en je boekhoudpakket en betaalrekening. Zo kan Facturis elke werkdag een actuele kredietlimiet berekenen op basis van je openstaande facturen en binnenkomende betalingen. Facturis is een dochteronderneming van de Rabobank.

Waarom kiezen voor Factuurkrediet?

Met Factuurkrediet kun je sneller inspelen op kansen. Niet langer hoef je te wachten met investeren tot je facturen zijn betaald. Dit maakt Factuurkrediet flexibeler dan een rekening courant krediet.

Twijfel je of Factuurkrediet voor jou geschikt is? Geen zorgen. Na de financieringsaanvraag bepaal je samen in een persoonlijk gesprek met een adviseur of Factuurkrediet of een andere oplossing het best bij je past.

Belangrijk om te weten over Factuurkrediet

Voor wie is Factuurkrediet?

Factuurkrediet is vooral geschikt voor mkb’ers in de zakelijke markt met behoefte aan extra geld, bijvoorbeeld door snelle groei of een omzetpiek.

Factuurkrediet past bij ondernemers:

 • met een flexibele behoefte aan extra geld tot maximaal € 750.000
 • met vooral zakelijke afnemers (B2B en overheid)
 • actief in groothandel, transport, industrie of zakelijke dienstverlening
 • die afgeronde prestaties leveren (geen deel- of projectfacturatie)
 • die geen gebruikmaken van incasso voor de betaling van hun facturen
Wat is het online platform Facturis?

Als je kiest voor Factuurkrediet, ga je gebruikmaken van Facturis. Dit is een online platform dat inzicht biedt in je facturatiestromen. Facturis wordt gekoppeld aan je boekhoudpakket en je betaalrekening. Zo kan Facturis elke dag een actuele kredietlimiet berekenen op basis van je verzonden facturen en binnenkomende betalingen.

 • elke dag een kredietlimiet
 • inzicht in je openstaande en reeds betaalde facturen
 • inzicht in de opbouw van je flexibele kredietlimiet

Facturis is een product van Facturis BV, een dochteronderneming van de Rabobank.

Kenmerken

Looptijd

Factuurkrediet vraag je aan tot wederopzegging. Als je het krediet niet meer nodig hebt, kun je de overeenkomst zonder opgaaf van reden opzeggen. Ook zonder Factuurkrediet kun je gebruik blijven maken van de aanvullende diensten van Facturis. Wil je geen gebruik meer maken van deze diensten? Dan moet je deze overeenkomst apart opzeggen.

Welke facturen hebben invloed op mijn kredietlimiet?

Als je Factuurkrediet afsluit, wordt de kredietlimiet elke dag bepaald op basis van je openstaande zakelijke facturen. De limiet bedraagt 80 procent van het totaalbedrag van je openstaande facturen die meetellen in de berekening. Niet alle typen facturen tellen mee.

De onderstaande facturen tellen niet mee voor de berekening van de kredietlimiet:

 • facturen in vreemde valuta
 • Facturen van landen die niet zijn opgenomen in het overzicht van A-landen
 • facturen ouder dan 90 dagen
 • facturen binnen de eigen organisatie (‘intercompany facturen’)
 • facturen van debiteuren die ook crediteur zijn
 • facturen die ervoor zorgen dat meer dan 25 procent van de omzet bij één debiteur wordt gerealiseerd (concentratierisico)
Wat zijn de kosten van Factuurkrediet?

Maandelijkse kosten Rabobank

Je betaalt elke maand variabele rente over het krediet dat je daadwerkelijk gebruikt. Daarnaast betaal je elke maand kredietprovisie over je vaste basislimiet en het flexibele deel.

Lees meer over de tarieven van zakelijke kredieten

Eenmalige kosten Rabobank

Voor het afsluiten van Factuurkrediet betaal je eenmalig de reguliere afsluitkosten van een financiering.

Lees meer over de reguliere afsluitkosten

Eenmalige kosten Facturis

Voor het aansluiten op Facturis betaal je eenmalig € 250 aansluitkosten, exclusief btw.

Voorwaarden

Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

De Rabobank wil haar dienstverlening aan kleinzakelijke klanten continu verbeteren. Daarom hebben we ons verbonden aan de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Lees meer over de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

Zelf regelen & Contact

Zelf regelen Contact Chat Afspraak