Gebruikte bedrijfsmiddelen leasen bij de Rabobank

Zo werkt het leasen van gebruikte bedrijfsmiddelen

Gebruikte machine of een tweedehands voertuig op het oog? Ook gebruikte bedrijfsmiddelen financier je eenvoudig met Rabo Lease. Zo hoef je het aanschafbedrag niet ineens uit eigen zak te betalen. Lees hier waar je rekening mee moet houden.

Gebruikte bedrijfsmiddelen leasen in vier stappen

1. Bedrijfsmiddel kiezen

Je zoekt zelf de gebruikte machine of tweedehands auto of bedrijfswagen uit. Vraag bij de verkoper naar het bouwjaar en het aantal draaiuren of de kilometerstand.

2. Lease aanvragen

Je berekent je maandbedrag in 1 minuut. Voer de gegevens in en geef bij ‘Conditie’ aan dat het om een gebruikt bedrijfsmiddel gaat. Log vervolgens in om vrijblijvend een offerte aan te vragen.

3. Beoordeling

Vaak ontvang je meteen een offerte van ons. Soms hebben we extra informatie nodig om je het best passende lease-aanbod te kunnen doen. Dan nemen we contact met je op.

4. Contract tekenen

Lever alle gegevens en de factuur van het bedrijfsmiddel uiterlijk drie werkdagen voor levering bij ons aan. Dan maken wij de overeenkomst op en regelen we de overboeking van het leasebedrag.

Bereken je maandbedrag
Vraag offerte aan

Veelgestelde vragen over het leasen van tweedehands machines en voertuigen

Aan welke voorwaarden moet het bedrijfsmiddel voldoen?
De aanschafwaarde moet meer dan 5000 euro zijn.Het bedrijfsmiddel moet goed werken en dient zich in normale staat van onderhoud te bevinden, in overeenstemming met het bouwjaar en het aantal draaiuren of de kilometerstand.Het middel moet uniek identificeerbaar zijn, bijvoorbeeld met een kenteken of serienummer, en verplaatsbaar zijn.

Vrijwel alle gebruikte machines, apparaten en voertuigen zijn te leasen, maar er zijn enkele uitzonderingen. Bedrijfsmiddelen waarvan de handelswaarde snel daalt, zoals ICT-apparatuur, kantoormeubilair of printers, kun je niet in gebruikte staat bij ons leasen.

Wanneer geldt een bedrijfsmiddel als ‘gebruikt’?

Een gebruikt bedrijfsmiddel:

is voor 1 januari van het huidige jaar gebouwd, of:heeft meer dan 200 (demo)draaiuren of 500 kilometer op de teller staan.
Hoe oud mag het bedrijfsmiddel maximaal zijn?

Dat verschilt per bedrijfsmiddel en per situatie. Bij onze beoordeling kijken we naar bouwjaar, aantal draaiuren of kilometerstand en naar de manier waarop je het bedrijfsmiddel gaat gebruiken. Het bedrijfsmiddel mag in elk geval niet ouder zijn dan de technische levensduur zoals wij die hanteren.

Voorbeeld

Bij een minigraver gaan we uit van gemiddeld 1.000 draaiuren per jaar. De economische levensduur ligt dan op zes jaar. Wij leggen de technische levensduur op twaalf jaar (12.000 draaiuren). 

Na twaalf jaar is de machine naar verwachting toe aan een uitgebreide revisie. Het is maar de vraag of de kosten daarvan opwegen tegen de aanschaf van een nieuwe machine. Normaal gesproken kun je een acht jaar oude minigraver niet bij ons leasen. 

Maar stel nou dat deze machine pas 5.000 draaiuren op de teller heeft en dat je verwacht zelf niet meer dan 700 uur per jaar te gaan draaien. In zo’n geval verstrekken wij je graag een lease waarbij je de minigraver in vier jaar tijd helemaal afbetaalt. Per maand ben je dan voordeliger uit dan wanneer je de machine telkens zou moeten huren voor een klus.

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn?

We gaan graag met je in gesprek over een passende leaseconstructie voor een gebruikte machine of een tweedehands apparaat of voertuig. Vraag een offerte aan of neem contact met ons op.

Kan ik het volledige aanschafbedrag financieren met Rabo Lease?

Ook bij gebruikte bedrijfsmiddelen geldt dat je bij ons tot 100 procent van het aanschafbedrag kunt leasen. Uitgangspunt daarbij is dat we kunnen nagaan of de aankoopprijs reëel is. Daarvoor moeten we het bouwjaar en het aantal draaiuren of de kilometerstand weten en kunnen controleren.

Kan ik bij gebruikte bedrijfsmiddelen de btw meefinancieren in de lease?

Ja, je kunt daarvoor kiezen. Zo hoef je de btw niet zelf voor te schieten. Je betaalt het btw-bedrag binnen zes maanden na de start van de lease aan ons terug, inclusief rente.

Welke gegevens moet ik aanleveren?

Om een berekening te kunnen maken en een offerte aan te vragen, heb je de volgende gegevens nodig:

AanschafprijsBouwjaarKilometerstand of aantal draaiuren.

Weet je deze gegevens niet precies, geef dan bij je offerte-aanvraag een schatting op.

Factuur uploaden

Om je aanvraag af te ronden, upload je de factuur van het bedrijfsmiddel. Hier moet in elk geval het serienummer, kenteken of chassisnummer op staan. Ook vul je dan het precieze aantal draaiuren of de exacte kilometerstand in.