Financial lease

Financial lease is een flexibele oplossing om te investeren in 1001 bedrijfsmiddelen: van lasrobot tot fitnessapparaat en van bestelbus tot koffiemachine. Met lease beschik je over het bedrijfsmiddel zonder in een keer een grote uitgave te hoeven doen. Zo behoud je maximale financiële ruimte om te groeien.

 • leasen tot 100 procent van de aanschafwaarde
 • je houdt geld in je onderneming beschikbaar voor andere plannen
 • bij de Rabobank ben je vrij in de keuze van merk, type en leverancier
Nog geen zakelijke klant? Neem contact op

Wat is financial lease?

Lening voor een bedrijfsmiddel

Met financial lease van de Rabobank kun je bedrijfsmiddelen van vrijwel elk merk of type aanschaffen.

Jij bent eigenaar

Het bedrijfsmiddel is direct van jou. Je regelt zelf verzekeringen en onderhoud. Dat is anders dan bij operational lease.

Vast maandbedrag

Je betaalt maandelijks rente en aflossing. Je kunt eigen geld inbrengen als je het maandbedrag wilt verlagen, maar dat hoeft niet.

Looptijd van 2 tot 8 jaar

Je kiest uit verschillende looptijden. De looptijd is nooit langer dan de economische levensduur van het bedrijfsmiddel.

Het bedrijfsmiddel is het onderpand

Je hoeft doorgaans geen eigen geld of zekerheden in te brengen.

Voor nieuw en tweedehands

Je kunt bedrijfsmiddelen met een aanschafwaarde vanaf €5.000 leasen. Nieuw, maar ook tweedehands.

Maandbedrag berekenen binnen één minuut

Met lease houd je financiële speelruimte

Met lease kun je het volledige bedrag van een bedrijfsmiddel financieren. Je hoeft bij aanschaf dus geen eigen geld in te leggen. Dat betekent dat je je geld vrijhoudt voor andere plannen. En omdat het bedrijfsmiddel zelf het onderpand vormt, blijven de zekerheden van je bedrijf beschikbaar voor andere financieringen. Ideaal als je op een financieel gezonde manier wilt groeien.

Lees hoe ondernemers hun groei financieren met lease

Zakelijk financieren - Lease

Lease: voor 1001 bedrijfsmiddelen

 • Alle voertuigen en verplaatsbare bedrijfsmiddelen
 • Met een serienummer of kenteken
 • Nieuw of tweedehands
 • Aankoopbedrag vanaf €5.000
 • Ook voor robots, 3-D metaalprinters en andere innovatieve investeringen

Goed om te weten over financial lease

Wat zijn de kenmerken van lease?
 • Er zijn drie vormen van lease: financial lease, netto operational lease en operational lease met services. We leggen je graag de belangrijkste verschillen en overeenkomsten uit. Zo kun je bepalen welke vorm van lease het beste bij jou en je onderneming past.
 • Bij financial lease is het bedrijfsmiddel dat je least meestal het enige onderpand. De economische waarde hiervan moet in verhouding zijn met het leasebedrag.
 • Je kunt het volledige bedrag van het bedrijfsmiddel financieren met financial lease. Je kunt eigen geld inbrengen als je jouw maandelijkse kosten wilt verlagen, maar dat hoeft niet.
 • Je maandbedrag verlagen kan ook op andere manieren: door te kiezen voor een langere looptijd of voor een slottermijn (een bedrag dat aan het einde van de leaseperiode nog open staat en dat je binnen één maand na afloop van de lease betaalt).
 • De looptijd van financial lease is nooit langer dan de economische levensduur van het bedrijfsmiddel.
 • Het is niet toegestaan om het bedrijfsmiddel voor het einde van de looptijd te verkopen of het zonder toestemming aan te passen. Je bent verplicht het bedrijfsmiddel zelf te verzekeren.
 • Je kunt met financial lease de btw meefinancieren. Je betaalt de btw in één van de eerste zes maanden van de looptijd, inclusief de rente over het btw-bedrag.
Waar moet ik rekening mee houden bij financial lease?
 • Met financial lease profiteer je mogelijk van fiscale voordelen, want het bedrijfsmiddel komt op de balans te staan. Hierdoor kom je mogelijk in aanmerking voor investeringsaftrek. Vraag je accountant of boekhouder hiernaar.
 • Als je least, heeft dat gevolgen voor eventuele toekomstige financieringsaanvragen. Als je een lening of krediet aanvraagt kijken wij naar jouw totale financiële situatie, dus ook naar een lopende leaseovereenkomst.

Wat gebeurt er als ik financial lease niet meer kan betalen?

Als je financial lease niet meer kunt betalen of de verplichtingen uit de overeenkomst niet nakomt, heeft dat gevolgen:

 • Als je niet tijdig betaalt, wordt een extra rente in rekening gebracht, totdat je weer betaalt.
 • Betaal je ook na herinneringen niet? Dan kunnen wij het leaseobject in beslag nemen en de overeenkomst beëindigen. De kosten die wij dan maken, zijn voor jouw rekening.
Kan ik extra aflossen bij financial lease?

Je kunt financial lease volledig of voor een deel vervroegd aflossen. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn of wil je een afkoop laten berekenen of uitvoeren? Bel dan met Rabo Lease op 088-7226001. Je kunt ook een e-mail sturen naar csd.nl@rabobank.nl.

Leasecontracten van na 1 juli 2018

 • Je kunt elk kalenderjaar tot 5 procent van het beginbedrag van het leasecontract vergoedingsvrij aflossen.
 • Los je meer dan 5 procent van het beginbedrag af? Dan betaal je ons een vergoedingsrente. In de Algemene voorwaarden voor bedrijfsfinancieringen lees je hoe wij die berekenen.

Leasecontracten van vóór 1 juli 2018

Bij volledige aflossing betaal je aan ons:

 • Het hele bedrag van de nog openstaande lease.
 • Een vergoedingsrente over de resterende looptijd van de lease. In de algemene voorwaarden voor bedrijfsfinancieringen lees je hoe wij de vergoedingsrente berekenen.

Bij gedeeltelijke aflossing betaal je aan ons:

 • Het bedrag dat je wilt aflossen.

Bij gedeeltelijke aflossing verlagen wij het maandbedrag op basis van het bedrag dat je aflost. De looptijd en het deel dat je aan rente betaalt, blijven gelijk.

Wat zijn de kosten van financial lease?

Je kunt zelf snel berekenen wat je per maand betaalt voor financial lease. Log in met een zakelijke Rabo WereldPas en vul enkele gegevens in over je bedrijf en over het bedrijfsmiddel dat je wilt leasen. Je krijgt direct een indicatie van het maandbedrag. Je kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen. Die ontvang je binnen één minuut.

Lees meer over de kosten van lease Lees op welke manieren je je maandbedrag kunt verlagen

Voorwaarden

Lees de voorwaarden van het product voordat je een financial lease afsluit. Je kunt deze voorwaarden hieronder downloaden.

Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

De Rabobank wil haar dienstverlening aan kleinzakelijke klanten continu verbeteren. Daarom hebben we ons verbonden aan de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Lees meer over de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

Nog geen zakelijke klant? Neem contact op