Ondernemer staat voor zijn landbouwmachine

Hoe ga jij investeren in 2020?

De periode na de oogst is voor veel loonbedrijven, akkerbouwers en andere agrarische ondernemers hét moment om na te denken over nieuwe investeringsplannen. Misschien overweeg je de aanschaf van een nieuwe of tweedehands machine. Zo pak je het aan.

5 populaire investeringen

Veel loonwerkers zijn bereid te investeren. Dat blijkt uit de LoonwerkScanner 2018, een onderzoek van AgriDirect waaraan 1500 ondernemers deelnamen.


BedrijfsmiddelNieuwTweedehands
1. Tractor16,8%6,6%
2. Spuitmachine5,5%3,9%
3. Opraapmachines6,8%-
4. Grootpakpersen5,3%1,3%
5. Combines2,4%0,8%


De overeenkomst tussen de bedrijfsmiddelen uit dit lijstje? Ze komen allemaal in aanmerking voor lease. Inderdaad, ook de gebruikte objecten. Zo lang ze maar verplaatsbaar en uniek identificeerbaar zijn.

Welke leasevorm past bij jouw bedrijf?

Met lease hoef je niet ineens een grote investering uit eigen zak te doen. Zo houd je financiële ruimte om te groeien. Maar welke vorm van lease kies je?

Als je het belangrijk vindt dat het bedrijfsmiddel direct op de balans van je bedrijf komt te staan, kun je het beste kiezen voor financial lease. Hierbij ben je vanaf dag 1 eigenaar van het object. Hierdoor kun je mogelijk gebruikmaken van investeringsaftrek, renteaftrek en fiscaal afschrijven.

Bereken maandbedrag
Vraag offerte aan

De andere vorm van lease, operational lease, lijkt meer op huur. Je betaalt voor het gebruik. Aan het einde van de looptijd gaat het bedrijfsmiddel terug naar de leasemaatschappij. Soms heb je wel de optie om het te kopen.

Tijd voor de volgende vraag: waar ga je die lease-overeenkomst regelen? Je kunt kiezen voor de dealer waar je het bedrijfsmiddel bestelt. Toch kiezen steeds meer ondernemers voor hun huisbank, waar ze ook hun andere financiële zaken hebben ondergebracht. Dat zorgt voor overzicht. 

Als je van plan bent om komend jaar meerdere investeringen te doen, dan kun je gebruikmaken van een leasefaciliteit. Daarmee heb je vooraf in één keer duidelijkheid over de financiering, een scherpe rente en kun je merk- en dealeronafhankelijk investeren.

Leasen bij de Rabobank

De Rabobank is gespecialiseerd in financial lease. Hiermee kun je machines en voertuigen van vrijwel elk merk of type aanschaffen. Je bestelt zelf bij een leverancier van jouw keuze en je regelt de lease online bij ons. Als je liever eerst persoonlijk contact wilt met een accountmanager, staat de Rabobank ook voor je klaar.

je kiest zelf het merk en de dealer meer dan 90% van de online aanvragen wordt goedgekeurd zodra je lease-overeenkomst is ingegaan, bekijk je de status gewoon in de Bankieren App

Lease aanvragen in 4 stappen

1. Bereken je maandbedrag

Vul in onze online calculator enkele gegevens in over het bedrijfsmiddel dat je wilt leasen en over je bedrijf. Je krijgt direct een indicatie van je maandbedrag.

2. Vraag vrijblijvend je offerte aan

Log in met je Rabo WereldPas en vul de gegevens van het bedrijfsmiddel in. Je ontvangt meestal binnen één minuut de offerte. Geen zorgen, je zit nog nergens aan vast.

3. Keur je offerte goed

Tevreden over de offerte? Accepteer hem, dan blijft het aanbod zes maanden geldig. Upload de factuur van het bedrijfsmiddel zodra je die binnen hebt.

4. Teken de overeenkomst

Kort voor de levering van het bedrijfsmiddel nemen we contact met je op voor de ondertekening van de leaseovereenkomst.

Welk bedrijfsmiddel wil jij aanschaffen?

De financiering regel je eenvoudig met Rabo Lease. Bereken in 1 minuut een indicatie van je maandbedrag en vraag vervolgens een offerte aan. Geen verplichtingen, geen gedoe.

Bereken maandbedrag
Vraag offerte aan
Zakelijke lening - Tip

Misschien twijfel je welke leasevorm het best bij je past. Of heb je interesse in een mantelovereenkomst als je op jaarbasis een flink bedrag investeert in de aanschaf van bedrijfsmiddelen. Natuurlijk staan we dan voor je klaar om samen de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op met je Rabobank.