Zo werkt het aanvragen van financial lease

Regel in vier stappen de aanvraag van financial lease. Na de online aanvraag zie je direct je maandbedrag en weet je of je een bedrijfsmiddel of zakelijke auto kunt leasen. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

  • online aanvragen tot € 500.000
  • aanvraagproces beoordeeld met 8+
  • ook mogelijk voor starters
Nog geen zakelijke klant? Neem contact op

Stap 1: Online aanvraag van financial lease

Log in met een zakelijke Rabo WereldPas. Vul vervolgens enkele gegevens in over het bedrijfsmiddel of transportmiddel dat je wilt leasen:

  • totaal aanschafbedrag
  • details van het bedrijfsmiddel (type, merk, conditie)
  • de gewenste looptijd
  • eventueel: eigen inbreng
  • eventueel: slottermijn (een bedrag dat aan het einde van de leaseperiode nog niet is afgelost en dat je binnen één maand na afloop van de lease betaalt)
  • eventueel: btw en/of belasting voor personenauto’s en motorrijtuigen (bpm) meefinancieren

Na het invullen krijg je direct een indicatie van het maandbedrag. Wil je meteen een offerte ontvangen? Deze kun je vrijblijvend aanvragen en ontvang je binnen één minuut. Je zit dus nog nergens aan vast.

Stap 2: Aanvraag beoordelen

Na de online aanvraag ontvang je meestal binnen één minuut een offerte. De offerte is de bevestiging dat je het gewenste object kunt bestellen bij de leverancier. Duurt het langer dan een minuut voor je een offerte ontvangt? Dan is er mogelijk een uitzondering van toepassing op je situatie. In dit geval nemen wij contact met je op.

Stap 3: Offerte goedkeuren

Als je tevreden bent over onze offerte, dan kun je deze online accepteren. Upload de factuur van het object dat je wilt leasen en vul de objectgegevens in. Deze factuur ontvang je meestal twee weken voor de leverdatum van de leverancier. Zorg ervoor dat wij de factuur uiterlijk drie werkdagen voor de levering binnen hebben. Dan maken wij de leaseovereenkomst op.

Stap 4: Overeenkomst tekenen

Als alle gegevens kloppen, neemt je Rabobank uiterlijk drie werkdagen voor de levering van het gewenste object contact met je op. We regelen dan samen de ondertekening van de leaseovereenkomst en de overboeking van het leasebedrag. Als we toch nog extra gegevens van je nodig hebben, dan ontvang je een bericht in je Berichten in Rabo Internetbankieren.

Object in bezit, leasecontract van start

Als alles geregeld is, levert de leverancier het voertuig of bedrijfsmiddel. Het leasecontract gaat dan in. Je betaalt maandelijks het afgesproken bedrag tot het einde van de looptijd. Na de looptijd betaal je eventueel nog de slottermijn.

Lees meer over financial lease