Financial lease voor starters en zzp’ers

Financial lease voor zzp’ers

Ben je zzp’er en sta je aan de vooravond van een flinke investering? Denk dan eens aan Rabo Lease. Dat is financial lease bij de Rabobank. De mogelijkheden zijn vaak veel groter dan je wellicht vermoedt.

Bereken je maandbedrag Meer over Rabo Lease

Een machine voor het snijden van metaal, zodat je echt aan de slag kunt met je nieuwe bedrijf. Een nieuwe broodoven, bedoeld voor de bakkerij die je runt. Of een kleine vrachtwagen om de torenhoge ambities met je eigen koeriersbedrijfje waar te maken. Het doen van zo’n investering is voor veel kleine ondernemers een hele uitdaging.

Onbekend maakt onbemind

Veel van deze ondernemers blijken onbekend met de mogelijkheden die leasen biedt. Vaak wordt gedacht dat lease alleen voor auto’s is. Of dat lease alleen beschikbaar is voor grote bedrijven, die al jaren actief zijn en veel omzet draaien. Of dat financial lease net als operational lease een vorm van huur is.

Maar niets is minder waar. Ook steeds meer zzp’ers ontdekken de mogelijkheden die Rabo Lease biedt. Met succes trouwens. Verreweg de meeste ondernemers die bankieren bij de Rabobank en hier een leasecontract aanvragen, krijgen namelijk groen licht. Ruim 90 procent van de aanvragen wordt goedgekeurd.

Hoe het komt dat financial lease meer in trek raakt bij kleine zelfstandigen? Daar zijn meerdere redenen voor aan te wijzen.

1. Bedrijfsmiddel als onderpand

In de beginfase van hun bedrijf hebben zzp’ers nog amper een track-record opgebouwd en kunnen ze maar weinig zekerheden bieden. Dat is wel nodig wanneer je bijvoorbeeld een lening bij de bank wilt afsluiten. Leasen tackelt dit probleem. Het bedrijfsmiddel zelf geldt binnen zo’n constructie als onderpand. Zo blijkt er ineens veel meer mogelijk. Ook als je als ondernemer pas één of twee jaar bezig bent.

2. Werken met apparatuur van hoge kwaliteit

Om te kunnen groeien, werk je het liefst met de beste machines en apparatuur. Het geld daarvoor in één keer aftikken is voor veel zzp'ers geen haalbare kaart. Logisch. En omdat lenen ook niet altijd tot de mogelijkheden behoort, blijft leasen over als aantrekkelijk alternatief. Zo kun je werken met kwalitatief hoogwaardige productiemiddelen die in deze fase van je bedrijf anders buiten bereik zouden blijven.

3. Je eigen geld vrijhouden

Daarnaast hoef je met leasen niet onmiddellijk een grote zak met geld op tafel te leggen. De kosten van zo’n grote investering kun je namelijk over een langere periode spreiden. En dat is zeker goed nieuws voor bedrijven die nog maar net zijn begonnen.

Zeker in zo’n eerste fase moet ieder dubbeltje worden omgedraaid. Vaak neemt zo’n nieuwe machine of auto een flinke hap uit het eigen vermogen, waardoor andere, broodnodige uitgaven in het gedrang komen. Personeel, online sales of marketing bijvoorbeeld. Leasen lost dit probleem op. Zo houd je werkkapitaal vrij waarmee je als zzp’er aan de slag kunt met de groei van je bedrijf. Want daar is het je uiteindelijk om te doen.

4. Zelf de vorm kiezen

Niet elke ondernemer weet het, maar bij het leasen van bedrijfsmiddelen valt heel wat te kiezen. Zo kun je tot op zekere hoogte zelf de looptijd bepalen en ervoor kiezen om ook eigen geld in te brengen. Op deze manier kun je zelf de maandelijkse lasten beïnvloeden.

Zelfs ondernemers die de btw graag willen laten voorfinancieren, worden op hun wenken bediend. Want ook die optie bestaat. Je hoef de btw dan pas terug te betalen nadat de Belastingdienst dit bedrag op je rekening heeft gestort.

5. Snel zakendoen

Het is een misvatting dat je als kleinere ondernemer maandenlang in de weer zou zijn met het rondmaken van het leasecontract. Sterker nog, bij Rabo Lease bereken je binnen een minuut voor hoeveel euro per maand jij de trotse eigenaar wordt van die nieuwe machine of apparatuur. En bankier je bij de Rabobank, dan vraag je eenvoudig online een offerte aan. Die ontvang je in de meeste gevallen direct.

Investeren in groei

Wil jij investeren met Rabo Lease?

Bereken je maandbedrag Lees meer