Wat is Rabo Lease?

Rabo Lease is financial lease: de meestgekozen vorm om machines, apparaten en voertuigen te financieren. Je leent het volledige aanschafbedrag of een deel ervan. Vervolgens betaal je een vast bedrag per maand. Ontdek de belangrijkste kenmerken van financial lease en lees meer over kosten en voorwaarden.

leasen kan tot 100% van de aanschafwaarde je kunt ook de btw meefinancieren je bent zelf eigenaar van de machine, het apparaat of het voertuig
Vraag offerte aan
Bereken maandbedrag

Financial lease

Lening voor een bedrijfsmiddel

Met Rabo Lease kun je machines, apparaten en voertuigen van vrijwel elk merk of type aanschaffen.

Jij bent eigenaar

Het bedrijfsmiddel is van jou. Het staat op de balans van je bedrijf, waardoor je gebruik kunt maken van fiscale aftrek.

Vast maandbedrag

Je betaalt maandelijks rente en aflossing. Je kunt eigen geld inbrengen als je het maandbedrag wilt verlagen, maar dat hoeft niet.

Looptijd van 2 tot 8 jaar

Je lost zo snel af als jij wilt, wel voordat het bedrijfsmiddel economisch is afgeschreven.

Bedrijfsmiddel is het onderpand

Je hoeft meestal geen eigen geld of zekerheden in te brengen.

Keuzevrijheid

Je bepaalt zelf waar je het bedrijfsmiddel aanschaft en waar je verzekeringen en onderhoud regelt.

Financial en operational lease vergelijken

Financial lease of operational lease?

Rabo Lease is financial lease. Hierbij ben jij eigenaar van het bedrijfsmiddel. Dat is bij operational lease anders. Daarbij huur je het bedrijfsmiddel en betaal je voor het gebruik. Welke vorm van lease bij jouw bedrijf past, hangt af van je situatie en je eigen voorkeur. We hebben de belangrijkste overeenkomsten en verschillen voor je op een rij gezet.

Vergelijk financial en operational lease

Met lease houd je financiële speelruimte

Met Rabo Lease beschik je snel over een bedrijfsmiddel zonder dat je zelf ineens een groot bedrag moet betalen. Dat betekent dat je je eigen middelen vrijhoudt. En omdat het bedrijfsmiddel zelf het onderpand voor de lease vormt, blijven de zekerheden van je bedrijf beschikbaar voor andere financieringen. Ideaal als je plannen hebt om door te groeien.

Lees 7 redenen waarom leasen loont

Productdetails

Kenmerken
Rabo Lease is financial lease: een lening voor bedrijfsmiddelen, zoals machines, apparaten en voertuigen.Je betaalt maandelijks een vast bedrag. Dit bestaat uit rente en aflossing.Vooraf spreken we de looptijd van de lease af. Die ligt meestal tussen de twee en acht jaar. De looptijd is nooit langer dan de economische levensduur van het bedrijfsmiddel. Zo voorkom je dat je nog betaalt voor een bedrijfsmiddel dat al is afgeschreven.Je kunt het volledige bedrag van het bedrijfsmiddel financieren met financial lease. Je kunt eigen geld inbrengen als je jouw maandelijkse kosten wilt verlagen, maar dat hoeft niet.Je kunt met financial lease de btw meefinancieren. Dan hoef je het btw-bedrag van je aankoop niet zelf voor te schieten. Je betaalt de btw in één van de eerste zes maanden van de looptijd aan ons terug, inclusief de rente over het btw-bedrag. Financial lease: belangrijk om te weten (PDF)
Kosten

Je kunt zelf een indicatie van je maandbedrag berekenen. Vul enkele gegevens in over je bedrijf en het bedrijfsmiddel dat je wilt leasen. Je krijgt direct een indicatie van je leasekosten. Log in met een zakelijke Rabo WereldPas om vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Vraag offerte aan
Bereken maandbedrag

Lees meer over de kosten van lease Lees op welke manieren je je maandbedrag kunt verlagen

Vervroegd aflossen

Je kunt financial lease volledig of voor een deel vervroegd aflossen. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn of wil je een afkoop laten berekenen of uitvoeren? Bel dan met Rabo Lease op 088-7226001. Je kunt ook een e-mail sturen naar csd.nl@rabobank.nl.

Leasecontracten van na 1 juli 2018

Je kunt elk kalenderjaar tot 5 procent van het beginbedrag van het leasecontract vergoedingsvrij aflossen.Los je meer dan 5 procent van het beginbedrag af? Dan betaal je ons een vergoedingsrente. In de Algemene voorwaarden voor bedrijfsfinancieringen lees je hoe wij die berekenen.

Leasecontracten van vóór 1 juli 2018

Bij volledige aflossing betaal je aan ons:

Het hele bedrag van de nog openstaande lease.Een vergoedingsrente over de resterende looptijd van de lease.

Bij gedeeltelijke aflossing betaal je aan ons:

Het bedrag dat je wilt aflossen.

Bij gedeeltelijke aflossing verlagen wij het maandbedrag op basis van het bedrag dat je aflost. De looptijd en het deel dat je aan rente betaalt, blijven gelijk.

Voorwaarden

Lees de voorwaarden van het product voordat je financial lease afsluit. Op financial lease zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

Algemene bankvoorwaarden (PDF) Algemene voorwaarden voor bedrijfsfinancieringen van de Rabobank (PDF) Algemene voorwaarden voor verpanding van de Rabobank voor zakelijke financieringen (PDF)

Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

De Rabobank wil haar dienstverlening aan kleinzakelijke klanten continu verbeteren. Daarom hebben we ons verbonden aan de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Lees meer over de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

Direct een indicatie van jouw leaseprijs?

Vraag offerte aan
Bereken maandbedrag