De Nederlandse industrie blijft ondanks de onzekere tijden fors investeren. Veel ondernemers zien in automatisering en robotisering een oplossing voor het tekort aan technisch geschoold personeel. Lease kan uitkomst bieden om vrijwel alle soorten machines te financieren.

je bestelt de machine bij de leverancier van jouw keuze bij ons regel je een passende leasevorm keuze uit financial en operational lease voor standaardmodellen en op maat gemaakte machines voorfinanciering is vaak mogelijk
Vraag offerte aan Neem contact op

Ontwikkelingen in de industrie

Hoge productie

De productie van de Nederlandse industrie ligt momenteel op een hoog niveau. Wel is er veel onzekerheid in de markt, onder andere over de afkoeling van de Duitse industrie, de gevolgen van Brexit en de problematiek rond stikstof en PFAS.

Stagnatie, maar niet overal

Voor 2020 verwachten onze sectorspecialisten een stagnatie in de industriële productiegroei en voor 2021 een lichte krimp. Sommige branches, zoals de machine-industrie en de elektrotechniek, blijven naar verwachting wel groeien.

Steeds meer robots

Ondernemers in de industrie blijven fors investeren in robotisering en automatisering. Dit wordt steeds vaker gezien als oplossing voor het nijpende personeelstekort. Drie op de tien industriële bedrijven gebruiken inmiddels robots (bron: CBS).

Motieven om te investeren

Vervanging wordt het vaakst genoemd als motief om te investeren (40%), gevolgd door uitbreiding (32%) en het verhogen van de efficiency (14%) (bron: CBS).

Lees onze industrie-updates

Populaire investeringen in de industrie

CNC-machinesZaagmachines en freesbankenIndustriële robotsVoedselbewerkingsmachinesInpakmachines en sorteermachines

De overeenkomst tussen de bedrijfsmiddelen uit dit lijstje? Je kunt ze allemaal bij ons leasen. Nieuw of gebruikt, dat maakt niet uit.

Welke leasevorm past bij jouw investering?

Binnen de industrie wordt veel geïnvesteerd met lease. Met lease hoef je niet ineens een grote investering uit eigen zak te doen. Zo houd je financiële ruimte om te groeien. Maar welke vorm van lease kies je?

Lease bij de Rabobank

Voor financial en operational lease kun je bij ons terecht. We kijken graag met je mee welke leasevorm het beste bij je bedrijf en je investering past.

“Bij het leasen van grote industriële machines is heel veel mogelijk. Zo heb je bij ons de optie om aanbetalingen voor te financieren en de eerste aflossing op te schorten totdat de machine is ingebouwd en getest. Zo ga je pas betalen voor de machine wanneer hij operationeel is.”

Daniël Ambrosius, Accountmanager Rabo Lease

Zakelijke lening - Tip

Leasefaciliteit voor meerdere investeringen

Investeer je op jaarbasis een flink bedrag in machines? Dan kun je met ons een leasefaciliteit afspreken. Dat is een overeenkomst waarbinnen je meerdere investeringen kunt doen. Hiermee heb je vooraf in één keer duidelijkheid over de financiering, een scherpe rente en kun je merk- en dealeronafhankelijk investeren. Natuurlijk staan we voor je klaar om samen de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op met je Rabobank