Online seminars over het nieuwe financieren

Ontdek de mogelijkheden

Het nieuwe financieren biedt mogelijkheden. We combineren bijvoorbeeld financieringsvormen zodat u voldoende kunt lenen voor uw investeringsplan. Maar voor een succesvolle investering is meer nodig dan alleen geld. Daarom helpen wij u graag met kennis, ons netwerk én online seminars.

Inspirerende seminars

De afgelopen maanden kon u deelnemen aan een aantal online seminars. Daarin hebben we bijvoorbeeld besproken hoe u een idee omzet in een succesvol plan en welke alternatieve financieringsvormen er zijn. Op deze pagina kunt u de zes seminars terugkijken.

De online seminars werden georganiseerd in samenwerking met de Rabo Ondernemers Academie en worden u kosteloos aangeboden.

Seminars terugkijken

Bekijk de seminars. U ziet per seminar ook aanvullende informatie over het thema.

Groei- of investeringsplannen? Wat kunt u met lease?

Op 20 juni kon u meedoen aan een seminar over lease. Jochem Essink van DLL legde uit wanneer lease wel of niet interessant is. Ook kwamen een paar inspirerende klantcases voorbij. Ontdek wat u met lease kunt. Kijk het seminar terug via onlineseminar.nl

Kosten spreiden met lease

Additive Industries is een bedrijf dat 3D-printers ontwikkelt. Geen 3D-printers voor thuis, maar grote machines die metalen delen kunnen printen. Een uitkomst voor bijvoorbeeld de vliegtuigindustrie. Wel kleven er flinke investeringen aan de ontwikkeling van zo'n 3D-printer. Die investering bleek mogelijk via lease. Zo spreidt Additive Industries de kosten en kan het bedrijf nu toch voorwaarts.

Leasevormen

Lease is er in verschillende vormen en maten. We hebben een PDF ontwikkeld, zodat u kunt zien welke vormen er zijn en welke eventueel bij u past.

Bekijk de leasevormen

Starten en leasen

Ook voor startende ondernemers kan lease een uitkomst zijn. Zeker omdat u als starter vaak zelf nog geen grote investeringen kunt doen. Lease is geschikt voor bijvoorbeeld een zakelijke auto, maar ook voor bijvoorbeeld een machine en andere inventaris.

Lees meer op Ikgastarten.nl

Lease: snel geregeld

Bent u benieuwd naar wat lease per maand kost? U kunt dat binnen een paar minuten zelf berekenen. Log in en vul de gegevens in van het bedrijfsmiddel dat u nodig heeft. Tevreden over het maandbedrag? Dan kunt u direct vrijblijvend een offerte aanvragen. En die offerte is binnen één minuut klaar.

Investeerders, past het bij uw plannen?

Op 13 juni kon u meedoen aan een seminar over investeringsmaatschappijen. Te gast waren Paul van Logtestijn van het MBO & Groeifonds en Gerard Zandbergen van Locatus, marktleider op het gebied van winkelinformatie. Bekijk of investeringsmaatschappijen bij uw plan passen en hoe het werkt. Kijk terug via onlineseminar.nl

Doorontwikkelen dankzij investeringsmaatschappijen

Heliox maakt batterijen voor elektrische bussen. Zij geloven in duurzaam vervoer en zochten een investeringsmaatschappij die dat ook doet. Via de Rabo Meet & Grow evenementen van de Rabobank kwamen zij in contact met een partij die kon helpen bij de ontwikkeling van hun investeringsplan.

Ontmoet investeringsmaatschappijen op Rabo Meet & Grow

Kom ook naar Rabo Meet & Grow in uw regio. Dé manier om met veel verschillende investeerders in contact te komen. Net als het bedrijf Heliox kunt u er een partij vinden die u verder kan helpen met uw investeringsplan.

Lees meer over Rabo Meet & Grow

Lees meer over hulp bij een management buy out op mbogroeifonds.nl

Kunt u financiering krijgen voor uw plan?

Bekijk met Financieringsindicator of u financiering kunt krijgen voor uw investeringsplan. Of gebruik de Financieringsverkenner om te zien welke financieringsvormen passen bij uw plan.

Ga naar Partnerinfinancieren.nl/indicator

Ga naar Partnerinfinancieren.nl/verkenner

Crowdfunding: een hype of de toekomst?

Op 6 juni kon u meedoen aan een seminar over crowdfunding. In het seminar is besproken of crowdfunding potentie heeft of een hype is van de laatste jaren. Ontdek of crowdfunding bij u past. Kijk het seminar nu terug via onlineseminar.nl

Crowdfunding iets voor u?

Crowdfunding is de laatste jaren erg populair. Er zijn veel verschillende platformen ontstaan en ook verschillende vormen. Benieuwd of crowdfunding iets voor u is?

Lees meer over crowdfunding

De beoordeling van uw financieringsaanvraag

Op 25 april kon u meedoen aan een seminar over hoe wij een financieringsaanvraag beoordelen. Uw plan overtuigend overbrengen is een belangrijk onderdeel van het financieringsgesprek. In dit seminar gaan we hier dieper op in en vertellen we u waar u nog meer op kunt letten. Kijk het seminar nu terug via onlineseminar.nl.

"Meer investeerders leveren ons ook meer nieuwe ideeën op"

Robot Care Systems kwam naar Rabo Meet & Grow en vond daar meerdere investeerders. Zij werden gesteund met ideeën en met een financiering. Voor hen een mooie gelegenheid om hun bestaande robot systeem op de markt te brengen en verder te investeren in nieuwe ideeën.

Lees meer over Rabo Meet & Grow

Vijf tips voor het pitchen voor financiers

Bij een financieringsaanvraag hoort een persoonlijk gesprek met een Rabobankadviseur. Pitch uw investeringsplan tijdens dit gesprek. U krijgt daar ongeveer tien minuten de tijd voor. Bekijk de video en gebruik de tips om uw pitch goed voor te bereiden.

Ontdek zelf uw mogelijkheden

Kom op voorhand te weten of uw financieringsaanvraag kans van slagen heeft. Gebruik de Financieringsindicator. Of bekijk met de Financieringsverkenner welke financieringsvormen passen bij uw investeringsplan.

Ga naar partnerinfinancieren.nl/verkenner

Ga naar partnerinfinancieren.nl/indicator

Van een goed idee naar een goed plan

Op 18 april kon u meedoen aan een seminar over het ontwikkelen van ideeën en het vormen van een plan. Door een aantal stappen te volgen kunt u van een goed idee een goed plan maken. Via dit seminar en de informatie op deze pagina helpen wij u graag op weg. Kijk het seminar nu terug via onlineseminar.nl

"Het regionaal product in de stad, hoe gaan we dat doen?"

De initiatiefnemers van Het Lokaal verzamelde zoveel mogelijk experts om hun heen. Voor het bedrag dat zij nodig hadden voor de investering klopten zij aan de Rabobank. Uiteindelijk kregen zij de financiering rond via crowdfunding,een lening en garantieregelingen.

De stappen naar een goed plan

De weg naar een goed plan is grofweg opgedeeld in drie stappen. Per stap geven we informatie die u kan helpen om tot een goed plan te komen.

Financieringen stapelen

Op 11 april kon u meedoen aan een seminar over het stapelen van financieringen. Met deze methode kunt u het gewenste bedrag bij elkaar krijgen door verschillende financieringsvormen te combineren. Er is zo vaak meer mogelijk. Kijk het seminar nu terug via onlineseminar.nl.

Het gewenste resultaat met een mix van financieringen

Bekijk hoe het bedrijf Quality Circular Polymers een deel van het geld ophaalde bij de Rabobank en het resterende deel van het bedrag ophaalde bij investeerders.