Rekening courant krediet

Flexibel geld opnemen binnen de afgesproken limiet met een zakelijk krediet

 • variabele maandlasten
 • flexibele financieringsbehoefte
 • online aanvragen

Hulp nodig van uw intermediair of de bank? Bekijk de mogelijkheden

Al een aanvraag gestart?

Ga verder met uw aanvraag

Wat is een rekening courant krediet?

Een rekening courant krediet is een vrij opneembaar bedrag. De hoogte van dit bedrag spreken we vooraf met elkaar af. Binnen de afgesproken limiet kunt u dus geld opnemen en bijstorten wanneer u dat wilt. U kunt een zakelijk krediet gebruiken voor bijvoorbeeld inventaris, voorraden en om debiteuren voor te financieren. De aanvraag van uw rekening courant krediet start online. Daarna volgt een persoonlijk gesprek waarin u direct zekerheid krijgt over uw aanvraag.

Kenmerken

 • een rekening courant krediet is vrij opneembaar binnen de afgesproken limiet
 • de looptijd is in overleg
 • u betaalt variabele maandlasten: afhankelijk van het bedrag dat u heeft opgenomen en de stand van de rente
 • een krediet is geschikt voor inventaris, voorraad, grondstoffen en levende have (agrarische sector)

Past een rekening courant krediet bij mij?

De keuze voor een rekening courant krediet begint bij een behoefte voor bijvoorbeeld extra voorraad. Het kan ook zijn dat u een bepaald bedrag achter de hand wilt hebben om kortlopende tekorten te overbruggen. Wij kijken graag samen met u of een rekening courant krediet hier invulling aan kan geven of dat andere financieringsoplossingen beter passen. Bereid uw aanvraag goed voor, zodat u tijdens het persoonlijk gesprek met de Rabobankadviseur goed kunt uitleggen waar u geld voor nodig heeft. Het online aanleveren van uw bedrijfsgegevens helpt daarbij.

Regel het online

Een rekening courant krediet afsluiten blijft mensenwerk. De voorbereidingen kunt u echter al online treffen. U geeft online uw bedrijfsgegevens door zoals uw winst- en verliesrekening en uw IB aangifte. Zo kunnen wij u in één gesprek vertellen of een krediet bij u past. Daarbij scheelt het online aanvragen u in veel gevallen tijd. Kies dus voor een online aanvraag:

 • vóór 12.00 uur verstuurd, dan bellen wij u dezelfde werkdag nog
 • na 12.00 uur of in het weekend verstuurd, dan bellen wij u de volgende werkdag voor een reactie
 • duidelijkheid over uw kredietaanvraag binnen één gesprek

Looptijd en aflossen

Wij spreken met u een looptijd af van het zakelijk krediet. Binnen deze periode kunt u vrij opnemen binnen de afgesproken limiet. We maken samen afspraken over het weer aanvullen van het krediet. Het krediet loopt tot wederopzegging. Zowel u als wij kunnen het krediet opzeggen.

Hoe werkt het aanvragen

In een paar stappen naar een krediet

Uw aanvraag voor een rekening courant krediet heeft meer kans van slagen als u goed bent voorbereid en de stappen kent. U kunt op verschillende manieren uw aanvraag starten. Loopt u voor of tijdens uw aanvraag vast? Chat dan met ons of bel.

Zelf online een zakelijk krediet aanvragen

Vraag zelf online uw krediet aan. U logt in en vult een aantal gegevens in over uw plan en uw bedrijf. Met deze gegevens bereiden wij ons voor op het persoonlijk gesprek. Ontdek hoe u zich kunt voorbereiden op het online aanvragen.

Lees meer over het zelf online aanvragen

Aanvragen samen met uw accountant

Met het Financieringsportaal kunt u een financiering aanvragen samen met uw accountant. U vult online een aantal basisgegevens in. Uw accountant vult uw gegevens verder aan in het Financieringsportaal.

Lees meer over het Financieringsportaal

Aandachtspunten

 • De keuze voor een zakelijk krediet wordt bepaald door uw behoeften. Wij helpen u graag bij het vinden van de passende financiering.
 • Voor een financiering zijn meestal zekerheden nodig. Denk daarbij aan onroerend goed, voorraden of machines. Kunt u niet meer aan uw betalingsverplichtingen voldoen, dan kunnen wij hierop beslag leggen.
 • Aan een rekening courant krediet is een variabele rente verbonden. De rente kan dalen, maar ook stijgen. Hierdoor kunnen uw maandlasten hoger uitvallen.
 • We spreken op voorhand een looptijd met u af. U kunt echter voor het einde van de looptijd het krediet opzeggen. Ook de Rabobank kan een rekening courant krediet voortijdig beëindigen.
 • Onderdeel van uw aanvraag is een toetsing bij het Bureau Kredietregistratie (BKR).

Kosten

Rentetarief rekening courant krediet

Een rentetarief is afgestemd op uw situatie en de financiering. We leggen u graag uit waar wij naar kijken bij het bepalen van uw tarief en hoe deze is opgebouwd.

Lees meer over de tarieven van zakelijk financieren

Voorwaarden

Voorwaarden rekening courant krediet

Als u een rekening courant krediet wilt aanvragen, lees dan vooraf de voorwaarden van het product. U kunt deze hieronder downloaden.

Lees de algemene voorwaarden bedrijfsfinancieringen

Contact

Rabobank