Rentetype wijzigen

Wil je het rentetype van je zakelijke financiering van de Rabobank wijzigen? Omschakelen van variabele rente naar vaste rente kan interessant zijn. Bijvoorbeeld om je te beschermen tegen een toekomstige rentestijging. Regel het in drie stappen.

Heb je een Rabobank Variabele Plus lening? En wil je dit rentetype wijzigen naar een vaste rente? Vraag hiervoor vrijblijvend online een offerte aan. In de offerte van je financiering lees je de rentepercentages voor rentevaste periodes van minimaal één tot maximaal vijf jaar. Het aanbod is afhankelijk van de resterende looptijd van je lening. 

Wil je wijzigen naar een ander rentetype of een andere rentevaste periode? Neem dan contact op met je Rabobank.

1. Aanvragen

Log in met je bankpas en Rabo Scanner of Random Reader. Kies de lening waarvoor je het rentetype wilt wijzigen. Verstuur vervolgens online je aanvraag.

2. Bevestigen

Je ontvangt een bevestiging van je aanvraag in je Berichten in Rabo Internetbankieren. Wij beoordelen je aanvraag. Is je aanvraag akkoord? Dan versturen wij de offerte binnen drie werkdagen per post. In andere gevallen nemen we contact met je op. In de offerte staan de rentepercentages en de rentevaste periodes.

3. Tekenen

Tevreden over de offerte? Kies de gewenste rentevaste periode en stuur de offerte getekend terug naar je Rabobank. Zorg dat de getekende offerte vóór de aangegeven datum retour is, dan voeren wij de wijziging door als aan alle voorwaarden is voldaan. De datum waarop we dat doen staat in de offerte. Na het doorvoeren van de wijziging brengen wij behandelingskosten in rekening.

Waarom zou ik het rentetype van mijn financiering wijzigen?

Met het vastzetten van je rente wijzigt deze niet gedurende een vastgestelde periode. Daardoor ben je gedurende deze periode beschermd tegen een eventuele stijgende rente. Daalt de rente in deze periode, dan profiteer je daar niet van.

Vervroegd aflossen

Met een Rabobank Variabel Plus lening kun je de lening geheel of gedeeltelijk vervroegd aflossen, zonder dat je een vergoeding moet betalen. Met een vaste rente kun je beperkt vervroegd aflossen, zonder dat je een vergoeding moet betalen.