Rentetype wijzigen

Uw variabele rente wijzigen naar een vaste rente

Heeft u een Rabobank Variabele Plus lening? En wilt u dit rentetype wijzigen naar een vaste rente? Vraag hiervoor vrijblijvend online een offerte aan. In de offerte leest u de rentepercentages voor rentevaste periodes van minimaal één tot maximaal vijf jaar. Het aanbod is afhankelijk van de resterende looptijd van uw lening. Wilt u wijzigen naar een ander rentetype of een andere rentevaste periode? Neem dan contact op met uw Rabobank.

1. Aanvragen

Log in met uw bankpas en Rabo Scanner/Random Reader. Kies de lening waarvoor u het rentetype wilt wijzigen. Verstuur vervolgens online uw aanvraag.

2. Bevestigen

U ontvangt een bevestiging van uw aanvraag in uw Berichten in Rabo Internetbankieren. Wij beoordelen uw aanvraag. Is uw aanvraag akkoord, dan versturen wij de offerte binnen drie werkdagen per post. In andere gevallen nemen we contact met u op. In de offerte staan de rentepercentages en de rentevaste periodes. 

3. Tekenen

Tevreden over de offerte? Kies de gewenste rentevaste periode en stuur de offerte getekend terug naar uw Rabobank. Zorg dat de getekende offerte vóór de aangegeven datum retour is, dan voeren wij de wijziging door als aan alle voorwaarden is voldaan. De datum waarop we dat doen staat in de offerte. Na het doorvoeren van de wijziging brengen wij behandelingskosten in rekening.

Waarom rentetype wijzigen?

Met het vastzetten van uw rente wijzigt deze niet gedurende een vastgestelde periode. Daardoor bent u gedurende deze periode beschermd tegen een eventuele stijgende rente. Daalt de rente in deze periode dan profiteert u daar niet van.

Vervroegd aflossen

Met een Rabobank Variabel Plus lening kunt u de lening geheel of gedeeltelijk vervroegd aflossen zonder dat u een vergoeding moet betalen. Met een vaste rente kunt u beperkt vervroegd aflossen zonder dat u een vergoeding moet betalen. 

Contact

Rabobank