Je zakelijke auto leasen: 5 dingen die je nog niet wist

Zelf je maandbedrag beïnvloeden. De inrichting van je bestelwagen meefinancieren. Het leasen van een zakelijke auto of bus is heel wat flexibeler dan je denkt. Dit zijn vijf dingen over zakelijk leasen die je wellicht nog niet wist.

1. Maandbedrag zelf beïnvloeden

Je maandbedrag is niet in beton gegoten. Wijzig de looptijd, doe alvast een aanbetaling of neem een slottermijn op in het leasecontract. Zo kun je de hoogte van het maandbedrag zelf beïnvloeden. Bij Rabo Lease ligt de looptijd meestal tussen de drie en vijf jaar.

Stel, je least een bestelbus met een aanschafwaarde van € 25.000. In de onderstaande rekenvoorbeelden zie je hoe het maandbedrag kan variëren.

 

Voorbeeld 1Voorbeeld 2
Eigen inleg: € 0Eigen inleg: € 7.000
Te financieren bedrag: € 25.000Te financieren bedrag: € 18.000
Slottermijn: € 0Slottermijn: € 5.000
Aflossing: 4 jaarAflossing: 4 jaar
Rente: 4%Rente: 4%
1e leasetermijn: € 562,601e leasetermijn: € 309,16

Let wel op! In voorbeeld 2 betaal je tegelijk met de 48e maand van het leasecontract de slottermijn van € 5.000 in één keer.

Benieuwd voor hoeveel €/mnd jij een zakelijke auto kunt leasen?

Maandbedrag berekenen

2. Direct een offerte op je scherm

Er zijn heel wat ondernemers die zeggen op te zien tegen het gedoe dat zakelijk leasen met zich mee zou brengen. Eerst een hele papierwinkel verzamelen en dan nog dagen wachten op een offerte, is de gedachte.

Niet bij Rabo Lease. We kennen je al als klant en je hoeft daarom geen aanvullende financiële gegevens aan te leveren. Log in en vul je aanvraag in. Meestal verschijnt er al binnen 1 minuut een offerte op je beeldscherm. Zo weet je meteen wat je mogelijkheden zijn en kun je met een gerust hart je zakelijke auto uitzoeken en bestellen.

Vraag offerte aan

3. Tweedehands leasen ook mogelijk

Zakelijk leasen is niet alleen een optie voor auto's en bestelbusjes die rechtstreeks uit de showroom komen rijden. Ook voor occasions met een aanschafwaarde van minimaal € 5.000 kun je een leasecontract afsluiten.

Tweedehands auto of bestelbus op het oog? Zorg dat je het bouwjaar en de kilometerstand bij de hand hebt. Met die gegevens bereken je razendsnel voor hoeveel euro per maand jij kunt leasen.

4. Inrichting en btw gewoon meefinancieren

Stel, je bent schilder, installateur of stukadoor. Om optimaal van je bus gebruik te kunnen maken, heb je achterin stellingen en inbouwkasten nodig. Zo blijft je gereedschap netjes en kun je eenvoudig meer materialen kwijt.

Maar de inrichting van een bestelwagen kost al gauw enkele duizenden euro’s. Met Rabo Lease kun je dit bedrag gewoon meefinancieren. Dat geldt ook voor de btw. Die kun je met Rabo Lease voorfinancieren en betaal je met de derde maandtermijn terug.

5. Kopen en dan alsnog leasen

Voor de aanschaf van een nieuwe bestelbus heb je een beroep gedaan op je bedrijfsrekening. Een prima keuze, als je dat geld kunt missen uiteraard.

Toch krijgen we regelmatig telefoontjes van ondernemers die willen weten of hun nieuwe voertuig alsnog in een leasecontract kan worden meegenomen. Ze hebben het geld bij nader inzien tóch nodig. Voor het versterken van hun werkkapitaal of de aanleg van een voorraad, om maar eens wat te noemen.

In de meeste gevallen kan dit gewoon. Neem daarvoor contact op met je eigen Rabobank.

Benieuwd hoeveel je maandelijks kwijt bent als je overstapt op Rabo Lease?

Bereken je maandbedrag