Zakelijk sparen & beleggen

Zakelijk sparen en beleggen

Heb je als ondernemer geld over? De Rabobank biedt je diverse mogelijkheden om dit tijdelijk apart te zetten, te sparen voor een doel of om extra rendement te behalen. Ook voor stichtingen en verenigingen.

Bekijk de actuele zakelijke spaarrentes

Geld tijdelijk apart zetten

Je wilt tijdelijk geld aan de kant zetten, bijvoorbeeld om een bedrag te reserveren voor de btw. Kies dan voor de Rabo BedrijfsSpaarRekening met een variabele rente. Deze rekening is ook geschikt om te sparen als vereniging, stichting en particuliere (pensioen)BV die geen winstoogmerk heeft en geen onderneming uitoefent.

Sparen voor een doel

Je wilt investeren en om dat doel te bereiken zet je voor langere tijd geld opzij. Met Rabo DoelSparen of Rabo Deposito bepaal je zelf hoelang je jouw spaargeld vastzet. Je profiteert van een afgesproken vaste rente.

Zakelijk beleggen

Ook met je zakelijke spaargeld kun je beleggen, bijvoorbeeld met Rabo Beheerd Beleggen. We helpen je hier graag persoonlijk mee verder, want online afsluiten is zakelijk nog niet mogelijk. Maak vrijblijvend een afspraak. 

Het is volgens de wet verplicht om een LEI (Legal Entity Identifier) te hebben als je zakelijk gaat beleggen. Deze kun je aanvragen via de Kamer van Koophandel.

Afspraak maken

Lees meer over de LEI op kvk.nl

Veelgestelde vragen

Hoeveel spaarrekeningen mag ik bij Rabobank openen?

Voor Rabo BedrijfsSpaarRekening, Rabo DoelReserveren, Rabo BedrijfsBonusRekening, Rabo VermogenSparen en Rabo SpaarVrijRekening is een maximum aantal rekeningen per entiteit of organisatie ingesteld.

Momenteel hanteren wij de volgende uitgangspunten voor het aantal spaarrekeningen:

  1. Je mag één spaarrekening op eigen naam en één spaarrekening samen met een ander (een gezamenlijke rekening) hebben. Bijvoorbeeld: je hebt één gezamenlijke Rabo BedrijfsBonusRekening, het is dan niet mogelijk om een gezamenlijke Rabo BedrijfsSpaarRekening te openen.
  2. Heb je op dit moment meer rekeningen in bezit dan het maximum aantal? Dan mag je deze rekeningen vooralsnog aanhouden.
  3. Voor onze spaarrekeningen met een vaste rente, namelijk Rabo DoelSparen en Rabo Deposito geldt nog geen maximum. 

Houd er rekening mee dat bovenstaande uitgangspunten in de toekomst kunnen wijzigen.

Wat zijn de alternatieven voor mijn spaargeld?

Ben je benieuwd naar alternatieven voor je spaargeld? Wij hebben een aantal opties op een rijtje gezet.

Lees meer over de alternatieven

Zelf regelen & Contact