Zakelijk sparen & beleggen

Zakelijk sparen en beleggen

Heb je als ondernemer geld over? De Rabobank biedt je diverse mogelijkheden om dit tijdelijk apart te zetten, te sparen voor een doel of om extra rendement te behalen. Ook voor stichtingen en verenigingen.

Bekijk de actuele zakelijke spaarrentes

Geld tijdelijk apart zetten

Je wilt tijdelijk geld aan de kant zetten, bijvoorbeeld om een bedrag te reserveren voor de btw. Kies dan voor de Rabo BedrijfsSpaarRekening met een variabele rente. Deze rekening is ook geschikt om te sparen als vereniging, stichting en particuliere (pensioen)BV die geen winstoogmerk heeft en geen onderneming uitoefent.

Zakelijk beleggen

Ook met je zakelijke spaargeld kun je beleggen, bijvoorbeeld met Rabo Beheerd Beleggen. We helpen je hier graag persoonlijk mee verder, want online afsluiten is zakelijk nog niet mogelijk. Maak vrijblijvend een afspraak. 

Het is volgens de wet verplicht om een LEI (Legal Entity Identifier) te hebben als je zakelijk gaat beleggen. Deze kun je aanvragen via de Kamer van Koophandel.

Afspraak maken

Lees meer over de LEI op kvk.nl

Veelgestelde vragen

Hoeveel spaarrekeningen mag ik bij Rabobank openen?

Voor Rabo BedrijfsSpaarRekening, Rabo DoelReserveren, Rabo BedrijfsBonusRekening, Rabo VermogenSparen en Rabo SpaarVrijRekening is een maximum aantal rekeningen per entiteit of organisatie ingesteld.

Momenteel hanteren wij de volgende uitgangspunten voor het aantal spaarrekeningen:

  1. Per entiteit of organisatie mag er één Rabo BedrijfsSpaarRekening worden geopend.
  2. Je mag maximaal één van de volgende spaarrekeningen hebben: Rabo BedrijfsSpaarRekening, Rabo DoelReserveren, Rabo BedrijfsBonusRekening, Rabo VermogensSparen en Rabo SpaarVrijRekening.
  3. Heb je op dit moment meer rekeningen in bezit dan het maximum aantal? Dan mag je deze rekeningen vooralsnog aanhouden.

Houd er rekening mee dat bovenstaande uitgangspunten in de toekomst kunnen wijzigen.

Wat zijn de alternatieven voor mijn spaargeld?

Ben je benieuwd naar alternatieven voor je spaargeld? Wij hebben een aantal opties op een rijtje gezet.

Lees meer over de alternatieven

Niet meer te openen spaarrekeningen

Ben je op zoek naar informatie over een spaarrekening die je niet meer kunt openen? Wij hebben dit voor je in één overzicht gezet. Zo vind je gemakkelijk de actuele spaarrentes en productkenmerken en voorwaarden van onze spaarrekeningen die je niet meer kunt openen.

Bekijk het overzicht van niet meer te openen spaarrekeningen

Zelf regelen & Contact