De Rabo BedrijfsBonusRekening is een zakelijke spaarrekening met een variabele rente. Je kiest zelf hoeveel je wilt sparen en kunt zo vaak als je wilt een bedrag inleggen of opnemen.

Vrij opneembaar. Maximum tegoed € 10 miljoen. Bonusrente bij kernsaldo tussen € 100.000 en € 10 miljoen.* Variabele rente van 0,1%. **

Deze spaarrekening kun je niet meer openen.

* De bonusrente berekenen wij over jouw kernsaldo: het spaartegoed dat een kalenderkwartaal op je spaarrekening heeft gestaan. 

** Rentewijzigingen voorbehouden.

Sparen met bonusrente

De Rabo BedrijfsBonusRekening is een zakelijke spaarrekening voor spaartegoeden tot maximaal € 10 miljoen die je minimaal een kalenderkwartaal kunt missen. De basisrente geldt voor je gehele spaartegoed. Daarnaast berekenen wij een bonusrente over jouw tegoed dat een kalenderkwartaal op de rekening heeft gestaan en minimaal € 100.000 bedraagt. Per entiteit of organisatie mag je maar 1 variabele spaarrekening per rekeningsoort openen. 

Met de Rabo BedrijfsBonusRekening spaar je online. Je kunt alleen online je rekeninginformatie bekijken en overboekingen uitvoeren. Je kunt gebruikmaken van deze spaarrekening als je een zakelijke betaalrekening hebt bij de Rabobank met Rabo Internetbankieren. 

Je kunt de Rabo BedrijfsBonusRekening dan direct openen. Heb je nog geen zakelijke betaalrekening bij de Rabobank? Dan kun je deze tegelijk met de spaarrekening aanvragen.

Rentetarieven

De rente van de Rabo BedrijfsBonusRekening bestaat uit een basisrente en een bonusrente.

Basisrente 
De variabele basisrente geldt over je gehele spaartegoed. De hoogte van deze rente is afhankelijk van de hoogte van jouw spaartegoed. Wij berekenen de basisrente aan de hand van twee saldoschijven. Als je spaartegoed groter is dan € 5 miljoen dan geldt voor jouw saldodeel boven de € 5 miljoen en tot en met € 10 miljoen het rentepercentage dat hoort bij de tweede saldoschijf.

Bonusrente
Naast de basisrente berekenen wij een bonusrente over je gehele kernsaldo tot en met € 10 miljoen. Je kernsaldo moet dan wel minimaal € 100.000 zijn. Je kernsaldo is het tegoed dat minimaal een kalenderkwartaal op je spaarrekening staat (het laagste saldo in een kalenderkwartaal). In onderstaand schema zie je de actuele rentepercentages op jaarbasis. De rentepercentages zijn onder voorbehoud van rentewijzigingen.

Basisrente
over het saldodeel
€ 0 t/m € 5.000.0000,00%
€ 5.000.000 t/m € 10.000.0000,00%
Bonusrente
€ 100.000 t/m € 10.000.0000,01%
*Bij een kernsaldo van minimaal € 100.000 berekenen wij bonusrente over het hele kernsaldo tot en met € 10.000.000. Het kernsaldo is het laagste saldo op de rekening in een kalenderkwartaal.

Bekijk de actuele zakelijke spaarrentes Uitleg over zakelijke spaarrentes

Rekenvoorbeeld kernsaldo
Op 1 januari is jouw spaarsaldo € 250.000. Op 15 maart stort je € 50.000. Op de laatste dag van het kalenderkwartaal staat er dus € 300.000 op jouw spaarrekening. Wij berekenen de bonusrente over € 250.000. Dat is het tegoed dat een kalenderkwartaal op de spaarrekening heeft gestaan: jouw kernsaldo.

Aandachtspunten
  • Je mag bij ons slechts één Rabo BedrijfsBonusRekening hebben. Per entiteit of organisatie mag je maar 1 variabele spaarrekening per rekeningsoort openen. Daarnaast hanteren wij een maximumbedrag van € 12,5 miljoen dat je bij de Rabobank mag sparen. Dit maximum berekenen wij over jouw spaartegoeden en die van de entiteiten die deel uitmaken van de groep of het samenwerkingsverband waar je deel van uitmaakt. 
  • Je kunt een Rabo BedrijfsBonusRekening alleen openen als je een onderneming bent die actief is in Nederland. Deze rekening kan niet worden geopend door professionele geldmarktpartijen. Wie dat zijn kun je vinden op de site van DNB, in het ‘Besluit prudentiële regels van de Wet op het financieel toezicht’.

Ga naar DNB.nl

Productdetails

Kosten

Om een zakelijke spaarrekening te kunnen openen heb je een zakelijke betaalrekening bij de Rabobank nodig. Daaraan zijn kosten verbonden. Voor de spaarrekening betaal je niets.

Voorwaarden

Het is verstandig jezelf goed te informeren voordat je een spaarrekening opent. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Bekijk de productkenmerken en de algemene voorwaarden die voor de Rabo BedrijfsBonusRekening gelden.

Onze rentes en voorwaarden wijzigen. Lees hier meer.

Productkenmerken en voorwaarden Rabo BedrijfsBonusRekening (PDF)

Zelf regelen & Contact