Rabo Doelsparen

Sparen met een vaste rente per inleg

  • Vaste looptijd van 1 tot en met 20 jaar
  • Zelf bepalen wanneer en hoeveel u wilt inleggen
  • Iedere inleg een eigen vaste rente
  • Vaste rente tot 1,80%*

Sparen met een vaste rente per inleg

Met Rabo DoelSparen zet u uw spaartegoed voor langere tijd vast. U kunt zelf een looptijd bepalen van 1 tot en met 20 jaar. Omdat u zoveel en zo vaak kunt inleggen als u zelf wilt, bepaalt u zelf in welk tempo u spaart. U spaart online tegen een vaste rente per inleg.

Kenmerken

Tijdens de afgesproken vaste looptijd kunt u zoveel en zo vaak inleggen als u zelf wilt. Iedere inleg die u doet krijgt een vaste rente. Deze rente is vast tot en met de afgesproken einddatum.

U kunt gebruikmaken van deze spaarrekening als u een zakelijke betaalrekening heeft bij de Rabobank met Rabo Internetbankieren. U kunt Rabo DoelSparen dan direct openen. Heeft u nog geen zakelijke betaalrekening bij de Rabobank? Dan kunt u die tegelijk met de spaarrekening aanvragen.

Einddatum

Op de einddatum heeft u meerdere mogelijkheden:

  • U neemt uw tegoed kosteloos op.
  • U laat uw tegoed staan. U ontvangt vanaf dat moment een variabele rente.
  • U spreekt een nieuwe einddatum af. Uw spaartegoed wordt dan gezien als een nieuwe inleg en krijgt een eigen vaste rente.

Rentetarieven

Voor iedere inleg wordt een eigen vaste rente vastgesteld. De hoogte van de rente is afhankelijk van de tijd dat uw tegoed op uw spaarrekening staat. Als u meerdere bedragen inlegt, ontvangt u over uw gehele tegoed de middelrente. Dat is het gewogen gemiddelde van alle afzonderlijke rentepercentages van iedere inleg. U ontvangt in januari de rente die u in het voorafgaande jaar heeft opgebouwd. Deze rentebijschrijving is ook een inleg op uw spaarrekening en krijgt een eigen vaste rente. Voor iedere inleg die u doet, wordt u geïnformeerd over de vaste rente die u hierover ontvangt.

Rentegarantietermijn

Er geldt een rentegarantietermijn van drie weken vanaf de aanvraagdatum. Als u binnen deze termijn een bedrag inlegt, ontvangt u minimaal de rente die op de aanvraagdatum bij de looptijd hoort. Is het rentetarief op het moment van inleg hoger dan op de aanvraagdatum? Dan geldt het hogere tarief. Voor iedere inleg die u ná deze drie weken doet, geldt het actuele rentetarief.

Bekijk de actuele zakelijke spaarrentes

Uitleg over zakelijke spaarrentes

Kosten

Om een zakelijke spaarrekening te kunnen openen heeft u een zakelijke betaalrekening bij de Rabobank nodig. Daaraan zijn kosten verbonden. Voor de spaarrekening betaalt u niets.

Opnamekosten

Rabo DoelSparen is er voor bedragen die u langere tijd kunt missen. In onvoorziene omstandigheden kunt u tussentijds geld opnemen. Iedere opname is minimaal € 1.000 en u betaalt elke keer opnamekosten. Deze kosten zijn mogelijk hoger dan de rente die tot dan toe is uitbetaald. U krijgt dan minder terug dan u heeft ingelegd. U vindt meer uitleg hierover in de voorwaarden.

Voorwaarden

Het is verstandig uzelf goed te informeren voordat u een spaarrekening opent. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Bekijk de productkenmerken en de algemene voorwaarden die voor Rabo DoelSparen gelden.

Productkenmerken en voorwaarden Rabo DoelSparen

* Rentewijzigingen voorbehouden

Contact

Rabobank