Kinderen met muziekinstrumenten

Tóch muziekles dankzij Muziek in de Wijk

Of je nu het liefst viool, trompet of gitaar speelt – samen muziek maken is leerzaam en hartstikke leuk. Daarom wil Muziek in de Wijk élk kind de kans geven om muziekles te krijgen. In de video hieronder zie je hoeveel plezier dit de kinderen oplevert.

Kinderen met muziekinstrumenten

Door enthousiaste, muzikale ouders is dit project in 2011 opgezet in de Utrechtse wijk Zuilen. Hun overtuiging: alle kinderen in de wijk verdienen de kans om muziekles te krijgen. En zo samen met andere kinderen muziek te maken, te genieten en hun talent te ontwikkelen. Intussen krijgen al zo’n 120 kinderen muziekles voor wie dit anders niet te betalen zou zijn. Een mooi succes!

Hoe helpt Rabobank?

We kunnen ons helemaal vinden in het idee dat iedereen een plek verdient waar je je talent kan ontdekken en ontwikkelen. Of het nu gaat om muziek, sport of andere vrijetijdsbesteding. Daarom steunt Rabobank via Rabo ClubSupport lokale verenigingen met kennis, netwerk en geld. Muziek in de Wijk is hiervan een mooi voorbeeld. Met het geld vanuit Rabo ClubSupport kon deze vereniging extra muziekinstrumenten aanschaffen. En dat betekent dat ze nóg meer kinderen blij kunnen maken met muziekles.