Leden van de Surf Project poserend met surfplanken

Golven van geluk door het Surf Project

Op verschillende plekken langs de Nederlandse kust geeft het Surf Project surfles aan kinderen met Down, autisme en ADHD. Bekijk hieronder het mooie verhaal van deze vereniging!

Bekijk de video 'p-Rabo ClubSupport' hier: https://www.youtube.com/watch?v=PLDsnjHarUo

In kleine, overzichtelijke teams krijgen de kinderen drie tot zes lessen van gecertificeerde instructeurs. Daarnaast worden ze door de bevlogen vrijwilligers van het Surf Project begeleid in en om het water. Een intense ervaring, die volop positieve invloed heeft op de kinderen. Ze zitten lekkerder in hun vel, hebben meer en beter contact met leeftijdsgenootjes en voelen zich ook beter op school.

Hoe helpt Rabobank?

Vanaf het begin draagt Rabobank dit project een warm hart toe. We steunden het in 2014 met een stimuleringsbudget en zijn sindsdien nauw betrokken. In 2018 deed het Surf Project mee aan ons programma Verenigingsondersteuning, onderdeel van Rabo ClubSupport. Dit is een intensief, twee jaar durend traject waarin we een vereniging op allerlei gebieden adviseren en vooruithelpen.

“We moesten onze organisatie anders inrichten om toekomstbestendig te blijven”, vertelt oprichtster Suzanne van den Broek van het Surf Project. “We willen altijd ontwikkelen, groeien en professionaliseren, maar wel met beleid. De kennis- en werksessies met Rabobank waren voor ons zó waardevol! Daardoor konden we heldere keuzes maken om onze richting te bepalen voor de toekomst. Zowel financieel als in organisatiestructuur en vrijwilligersmanagement. We hebben echt mooie stappen gezet naar volwassenheid.”