Samen verder als Rabobank Lek en Merwede

Samen verder als Rabobank Lek en Merwede

Rabobanken Alblasserwaard Vijfheerenlanden en Merwestroom gaan per 1 januari 2020 samen verder als één bank, onder de naam Lek en Merwede.

Op donderdag 31 oktober hebben de ledenraden van beide banken unaniem ingestemd met het voorstel tot samenvoeging. Ook de beoogde kandidaten voor diverse sleutelposities bij Lek en Merwede zijn officieel bekend. Marcel van Buren (rechts op de foto) wordt de voorzitter van Raad van Commissarissen, Roelf Polman (links) directievoorzitter en Wils van Dam directeur particulieren en private banking.

Polman ziet de toekomst van Lek en Merwede als een kans om de bank nóg klantgerichter te maken. “Samen staan we absoluut sterker. Door onze krachten te bundelen kunnen we ons nog meer focussen op wat echt belangrijk is: de behoefte van onze leden, klanten en de maatschappij.” Marcel van Buren voegt daaraan toe: “Samenvoegen biedt volop kansen om onze dienstverlening en de rol in de regio te versterken. Hierdoor komt onze coöperatieve identiteit nog beter tot zijn recht.”

Gorinchem, 11-11-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn