Samen sterker verder met Rabobank Noord-Kennemerland

. Rabobank Alkmaar e.o. en Noord-Kennemerland gaan samen verder als Rabobank Alkmaar en omstreken

Vanaf 1 januari a.s. gaan Rabobank Alkmaar e.o. en Rabobank Noord-Kennemerland samen verder als Rabobank Alkmaar en omstreken. Afgelopen maandag stemden de ledenraadsleden op een symbolische plek, tussen de kunstwerken van de Bergense School in het Stedelijk Museum Alkmaar, voor het samengaan van de beide banken. Hiermee ontstaat een krachtige, solide bank met een gebied dat zich gaat uitstrekken over de gemeenten: Castricum – Heiloo – Alkmaar – Bergen –– Langedijk – Heerhugowaard en de plaatsen Warmenhuizen, Tuitjenhorn en Waarland.

Positief voor klant en regio

Ralph van Soomeren, directievoorzitter van Rabobank Alkmaar e.o.: “De liefde tussen onze banken bestond al langer. Door onze krachten te bundelen verbeteren we de kwaliteit van onze dienstverlening, maken we de bank toekomstbestendig en financieel krachtiger. Door de samengevoegde, grotere teams ontstaat er meer ruimte voor persoonlijk klantcontact op de momenten dat het er voor de klant echt toe doet. Daarnaast brengen we onze netwerken en specialistische kennis bij elkaar waardoor we onze klanten nog beter kunnen bedienen. Met onze marktteams – een netwerk van medewerkers en bijvoorbeeld ledenraadsleden – blijven we als nieuwe bank lokaal dichtbij de markt en onze klanten. Ook versterken we elkaar op het gebied van sponsoring en het ondersteunen van maatschappelijke initiatieven in de regio. We blijven de grootste sponsor van de regio”, zo verzekert Van Soomeren. “Deze samenvoeging, die we samen met onze ledenraden hebben vormgegeven, is een positieve ontwikkeling voor onze klanten en de regio. Met iedereen die deze regio een warm hart toedraagt blijven we investeren in Alkmaar en omstreken. Daar krijg ik heel veel energie van.“

Lokale kantoren blijven

Jan Klaver, directeur Particulieren & Private Banking van de nieuwe bank: “In de dagelijkse praktijk zullen klanten voorlopig weinig of niets merken van de samenvoeging. Rond begin april koppelen we onze systemen aan elkaar. Dat is het moment waarop we in onze uitingen alleen nog de naam Rabobank Alkmaar en omstreken gebruiken en we klanten informeren over de praktische wijzigingen. Onze zes kantoren houden we in stand. Lokale aanwezigheid blijft voor ons van groot belang. Wel is de verwachting dat de komst van Geldmaat - het nieuwe landelijke netwerk van geldautomaten – invloed zal hebben op het karakter van vestigingen en automaten.”

Wijzigingen in het bestuur, organisatie en inrichting

Ga naar onderstaande link voor meer informatie over de veranderende samenstelling van de Raad van Commissarissen, de directie en de ledenraad.

Wijzigingen in het bestuur, organisatie en inrichting

27-11-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn