Flevolandse Rabobanken ondersteunen Flevolandse natuur

Rabobank Almere- Stichting Het Flevo-landschap

Rabobank Flevoland, Almere en Noordoostpolder-Urk zijn sinds 21 juni gouden vriend van Het Flevo-landschap. Symbolisch overhandigde Martin Jansen, directeur van Het Flevo-landschap, en de directievoorzitters Inge Zwijnenberg (Flevoland), Ugur Özcan (Almere) en Jetze Kempenaar (Noordoostpolder - Urk) welkomstpakketten voor nieuwe begunstigers uit.

Kennismakingsbegunstiger Flevo-landschap

Rabobank Flevoland, Almere en Noordoostpolder - Urk vergeven de komende tijd 300 begunstigerschappen aan hun klanten en relaties. Daarnaast kunnen de ruim 30.000 leden van de Rabobanken in Flevoland voor het kalenderjaar 2017 en 2018 kennismakingsbegunstiger worden van stichting Het Flevo-landschap en zodoende de natuur in hun eigen provincie financieel ondersteunen. 

Pampushout in Almere

Het Flevo-landschap beheert natuurgebieden in de gehele provincie; van Pampushout in Almere, Natuurpark Lelystad tot Schokland en de Rotterdamse Hoek in de Noordoostpolder’, aldus Inge Zwijnenberg. Ugur Özcan en Jetze Kempenaar voegden daaraan toe: ‘De organisatie brengt de natuur dichtbij en dit supporten wij –als lokaal betrokken bank- graag. Natuur is mooi en het levert bovendien een positieve bijdrage aan het woon- en werkklimaat van een stad of dorp.’

Martin Jansen van Het Flevo-landschap is blij met de steun van de drie lokale Rabobanken. ‘Het Flevo-landschap wil de Flevolandse natuur zo goed mogelijk behouden, beschermen en ontwikkelen. Dit kunnen wij niet alleen. In een tijd waarin de overheid zich steeds meer terugtrekt, hebben we de (financiële) steun van begunstigers en sponsoren hard nodig.’ Organisaties en bedrijven kunnen Het Flevo-landschap ondersteunen door vriend te worden. Vrienden ondersteunen Het Flevo-landschap voor een periode van minimaal drie jaar met een jaarlijkse bijdrage. ‘Samen met onze vrijwilligers, vrienden en begunstigers beschermen we de natuur en maken we Flevoland elke dag mooier’, besluit Martin Jansen.

Meer informatie: www.flevo-landschap.nl/vrienden 

Particuliere natuurbeschermingsorganisatie

Stichting Het Flevo-landschap is de particuliere natuurbeschermingsorganisatie van Flevoland en is opgericht in 1986 en heeft 56 natuurgebieden met in totaal ruim 5.600 hectare Flevolandse natuur in eigendom. De stichting beheert gebieden en cultureel erfgoed, waaronder de Lepelaarplassen en Pampushout bij Almere, Natuurpark Lelystad en het Werelderfgoed Schokland (UNESCO). Samen met ruim 12.000 begunstigers en 150 vrijwilligers zorgt Het Flevo-landschap ervoor dat het Flevolandse landschap behouden blijft en Flevoland elke dag mooier wordt.

Almere, 13-7-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn