Flevour Box als steuntje in de rug

Flevour Box

Via verschillende Almeerse organisaties hebben 200 kwetsbare gezinnen in Almere als eersten de nieuwe Flevour Box ontvangen. Deze maaltijdbox met Flevolandse producten is aangeboden door Rabobank Almere en is bedoeld als steuntje in de rug in deze moeilijke tijd. Tegelijkertijd worden met de aankoop van de maaltijdboxen ook de Flevolandse voedselondernemers ondersteund, die momenteel niet kunnen leveren aan de horeca en export. Dit is één van de maatschappelijke initiatieven die de bank steunt tijdens de coronacrisis.

#SupportyourlocalsNL

Via #supportyourlocalsNL ontstaan steeds meer initiatieven die direct kopen bij de lokale ondernemer mogelijk maken. Ook Flevolandse producenten hebben nu de krachten gebundeld en samen de Flevour Box gelanceerd met producten uit de regio. Tv-chef, kookboekenschrijver en inwoner van Almere, Nadia Zerouali, is ambassadeur van de Flevour Box. Zij stelde de box mede samen en ontwikkelde bijpassende recepten. De Flevour Box is een samenwerking tussen de vereniging Flevofood, die hun netwerk van producenten inzet, de Lelystadse Boer, een initiatief van zeventig boeren in een straal rondom Lelystad, en Local2Local die zorg dragen over de logistiek.

De betrokken maatschappelijke organisaties kregen ook een tegoed bij Flevofood. Zo kunnen zij ook de komende weken hun op dit moment veel grotere achterban rechtstreeks via de boeren van gezond voedsel voorzien en wordt er minder verspild.

Fotobijschrijft: Samen met Bauke van der Veen (Vereniging Flevofood) hebben Ferry Huurman en Willeke Waller van Rabobank Almere de eerste Flevour Boxen overhandigd.

Fotografie: Maarten Feenstra

Meer info

Almere, 20-4-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn