Projecten Rabo Foundation in Almere

De Rabobank heeft in 1974 de Rabo Foundation opgericht om kwetsbare mensen in groepsverband in Nederland en ver daarbuiten een beter toekomstperspectief te bieden door te investeren in hun zelfredzaamheid. Zo stimuleren we in de groei van kleinschalige boeren in ontwikkelingslanden en financiële zelfredzaamheid en eerlijke kansen op de arbeidsmarkt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Nederland. Door organisaties toegang te geven tot kennis, netwerk, financiële en innovatieve oplossingen creëren we positieve impact op mensen en de maatschappij. Ook in Almere worden verschillende maatschappelijke initiatieven gesteund.

Financiële zelfredzaamheid

Rabo Foundation investeert in maatschappelijke organisaties die komen met regionale en landelijke initiatieven. Ideeën die een oplossing bieden voor de schuldenproblematiek in Nederland. De focus ligt op oplossingen die zich richten op preventie en vroeg-signalsering.

  • Smart met Geld: we maakten het project ‘Smart met Geld’ van MEE mogelijk. Een project leert jongeren (op praktijk- en VSO-scholen) heel praktisch hoe ze met geld kunnen omgaan. De nadruk ligt op het vergroten van bewustwording en financiële weerbaarheid. Medewerkers van Rabobank Almere verzorgen gastlessen op scholen in de stad.

  • Pilot Buddy App: we maakten de implementatie en pilot Buddy App mogelijk. Dit is een schuldpreventie-app voor de gemeente Almere.

Sociaal Ondernemen

Sociale ondernemingen die actief bijdragen aan werkgelegenheid en sociale cohesie worden ook gesteund door de Rabo Foundation. Ondernemers die kansen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo kunnen zij investeren in hun maatschappelijke missie en groei. Onze investering kan een financiële oplossing zijn waardoor een ondernemer een succesvolle start kan maken of een ondernemer kan gebruik maken van onze kennis, netwerk en expertise.

  • Finish Your Breakfast, de hiphop lunchroom in de Schoutstraat, is de eerste leerwerkplek van de Almeerse stichting Twisted. Deze stichting begeleidt jongeren naar een diploma of baan in de horeca. De opbrengsten van de zaak vloeien voor 100% terug naar het opleidingsprogramma.
  • Zorgbakkerij in Almere creëert een bijzondere plek waar jongeren met een beperking zich kunnen ontwikkelen en volop kunnen meedraaien in onze maatschappij.

Meer informatie over de Rabo Foundation

Fotografie: Lunchroom Finish Your Breakfast (Daniel Wolters)

Contact

Ma-vr: 8.00-21.00 uur Za: 9.00-17.30 uur


Neem 24/7 contact op met Rabo Interhelp

Particulieren

Bedrijven