Rabobank organiseert webinar voor verenigingen

Kinderen aan het sporten

Op dinsdag 26 mei jl. namen ruim dertig verenigingen deel aan het webinar 'Financieel gezond de crisis door' georganiseerd door de Rabobank. In samenwerking met NOC*NSF kregen verenigingen via een virtuele bijeenkomst tips om hun vereniging door de crisis heen te helpen.

Financiële gevolgen verenigingsleven

Het verenigingsleven heeft het in deze tijd niet makkelijk. Complexen en accommodaties zijn weken gesloten, van de één op de andere dag ligt het verenigingsleven nagenoeg stil. Hoe houd je binding met je leden, hoe genereer je inkomen nu er geen kantineopbrengsten zijn en welke regelingen zijn er vanuit de overheid allemaal? Gastspreker Peter van Baak (eigenaar SponsorVisie en medeoprichter van AdsToSport) legde uit hoe verenigingen om kunnen gaan met de financiële gevolgen van de corona-uitbraak. De verschillende regelingen kwamen aan bod en welke kansen er zijn om het financiële gat te dichten.

Tijdens het webinar werden creatieve ideeën met elkaar gedeeld. Zoals het oprichten van een Club van 100, T-shirts verkopen onder het motto ‘help je club’, kantinevoorraden aan leden verkopen, bij het innen van de contributie een begeleidend schrijven toevoegen en de samenwerking opzoeken met sponsoren. Een avond met nuttige informatie en creatieve inspiratie. “Het verenigingsleven is het cement van onze samenleving en met het delen van kennis via dit webinar willen wij hen graag helpen”, aldus Ferry Huurman, Directievoorzitter Rabobank Almere.

Almere, 2-6-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn