Steun voor verenigingsleven Almere via Rabo ClubSupport

Rabo ClubSupport

Via Rabo ClubSupport krijgen maar liefst 63 Almeerse verenigingen en stichtingen steun van Rabobank Almere, waaronder Dierenasiel Almere, de Almeerse Reddingsbrigade, Hospice Almere, sportverenigingen en koren. Dit is een opsteker in deze moeilijke tijden voor het verenigingsleven en de vele vrijwilligers.

Hockeyclub blij met steun

Via Rabo ClubSupport kunnen clubs en verenigingen zich aanmelden voor ondersteuning op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Dit jaar hebben zich landelijk meer dan 30.000 clubs opgegeven, dat zijn er bijna de helft meer dan in 2019. Rabobank-leden konden stemmen op hun favoriete club of vereniging. De resultaten zijn bekendgemaakt en de Almeerse deelnemers hebben een gouden envelop met daarin de cheque en een mail met een persoonlijke video ontvangen. Ook Hockeyclub Buitenhout MHC in Almere Buiten heeft een mooie bijdrage gekregen via Rabo ClubSupport: "Het is dubbelfeest voor Buitenhout! Rabobank Almere heeft het sponsorschap met de club verlengd én we haalden ruim € 1.900 op met de Rabo ClubSupport actie. Het opgehaalde bedrag van deze actie wordt gebruikt voor een hockeyveld met skilltools", aldus Rene Bakker, bestuurslid van Buitenhout.

Verenigingsonderzoek

Uit een recent Rabobank-onderzoek blijkt dat het Nederlandse verenigingsleven bijdraagt aan ons sociale welzijn, maar dat dit wel onder druk staat door corona. Zeker nu de maatregelen nog meer zijn aangescherpt komt de ondersteuning voor deze verenigingen en stichtingen uit Almere dus als geroepen. Tijdens de lockdown tussen maart en juli van dit jaar viel het verenigingsleven voor een groot deel stil: competities werden opgeschort, optredens gecanceld en bijeenkomsten afgelast. Uit onderzoek blijkt dat in normale tijden 70 procent van de inwoners uit de provincie Flevoland die betrokken zijn bij een vereniging, tenminste één keer per week op de club is. Waar dit tijdens de lockdown van afgelopen maart en april nog maar 26 procent was. Ruim 69 procent van de betrokken inwoners geeft dan ook aan zijn club of vereniging gemist te hebben.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de betrokkenheid bij een club of vereniging positief samenhangt met het welzijn van de leden. Verenigingsleden en andere betrokkenen zijn meer tevreden over hun sociale leven en voelen zich meer verbonden met hun leefomgeving dan personen die niet actief betrokken zijn. "De resultaten van het onderzoek laten zien dat het juist in deze periode ontzettend belangrijk is dat we lokale clubs en verenigingen blijven steunen. Zij nemen een belangrijke plek in in ons sociale leven. Daarnaast zien we dat velen het financieel zwaar hebben. Daarom blijven wij ons vanuit Rabo ClubSupport inzetten voor het rijke verenigingsleven in Almere. Onze clubs en verenigingen hebben ons dit jaar meer nodig dan ooit tevoren. Ik vind het ontzettend mooi om te zien dat wij als Rabobank samen met alle Almeerse leden hen met onze kennis, ons netwerk en financiële middelen kunnen ondersteunen", aldus Ferry Huurman, directievoorzitter Rabobank Almere.

Uitslag Rabo ClubSupport 2020

Benieuwd welke verenigingen en stichtingen ook een bijdrage hebben gekregen van Rabobank Almere?

Bekijk hier de resultaten

Foto: Hockeyclub Buitenhout MHC heeft via Rabo ClubSupport een mooie bijdrage ontvangen van Rabobank Almere

Almere, 13-11-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn