Uitslag Rabobank ClubSupport 2019

Groepsfoto uitreiking cheques Rabo ClubSupport 2019

Na een spannendie campagneperiode vond woensdagavond 23 oktober in de Rabotoren de cheque-uitreiking plaats. Rabobank deelde 50.000 euro uit onder 67 verenigingen en stichtingen die zich verkiesbaar hadden gesteld.

“Met Rabo ClubSupport verdelen de leden van de bank jaarlijks een gedeelte van de winst dat terugvloeit naar de lokale samenleving” aldus Ferry Huurman, directievoorzitter van Rabobank Almere. “De bank wil hiermee het lokale verenigingsleven ondersteunen. Het verenigingsleven brengt mensen samen, dit is belangrijk voor het sociale netwerk en het elkaar verder willen helpen door bijvoorbeeld de inzet van elkaars talenten. Daar heeft de hele maatschappij baat bij. Dat moeten we niet alleen koesteren maar ook steunen.”

Leden bepalen

Door te stemmen bepalen de leden welk initiatief een financiële bijdrage verdient. Elke deelnemende vereniging of stichting kreeg een cheque ter waarde van het aantal stemmen dat op hun club was uitgebracht. Er zijn in totaal 5200 stemmen uitgebracht. Huurman: “Alle clubs hebben zich zelf opgegeven en waren de laatste weken bijzonder creatief met stemmen werven. Met de financiële bijdrage kunnen de clubs een maatschappelijk, duurzaam of educatief initiatief realiseren.”

Top 3

De top 3 van organisaties met de meeste stemmen bestond uit het Dierenasiel Almere, de Almeerse Reddingsbrigade en de Dierenambulance. Het Dierenasiel kreeg een bijdrage van 5.038,46 euro voor de aanschaf van een honden- en kattenweegschaal en schaduwdoeken. De Almeerse Reddingsbrigade kon met 3.153,85 euro op een mooi bedrag rekenen voor de vervanging en aanschaf van reddingsvesten.

De Dierenambulance ontving een bedrag van 2.740,38 voor de aanschaf van een aanhanger.

De totale uitslag van alle deelnemende clubs vind je terug op www.rabo-clubsupport.nl.

Huurman: “Er waren veel blije gezichten vanavond bij de uitreiking, wat mij betreft worden er dat volgend jaar nog veel meer! Bij deze dus alvast een oproep aan Almeerse clubs om volgend jaar (weer) mee te doen.”

Bekijk Rabo ClubSupport

Almere, 30-10-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn