Vacature lid Raad van Commissarissen

Vacature lid Raad van Commissarissen

Als coöperatieve bank streeft Rabobank ernaar om de ambities van leden en klanten te verwezenlijken. Daarvoor is het belangrijk dat elke lokale bank een deskundige toezichthouder en klankbord heeft in de vorm van een raad van commissarissen (RvC). De RvC bestaat uit leden uit onze omgeving die gevraagd en ongevraagd advies geven aan onze directie, toezicht houden op de commerciële en maatschappelijke performance van de bank en de ledeninvloed waarborgen. In verband met de gewenste aanvulling van de RvC zijn wij op zoek naar een enthousiast nieuw lid van onze raad van commissarissen.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een betrokken commissaris met een onafhankelijke en positief-kritische grondhouding. De commissaris die wij zoeken, beschikt over een hbo/universitair denk- en werkniveau en is bij voorkeur woon- en/of werkzaam binnen het werkgebied van de bank. Onze nieuwe commissaris is maatschappelijk betrokken, een mensgerichte teamplayer die de coöperatie een warm hart toedraagt en die goed kan anticiperen op een sterk veranderende samenleving en organisatie. Voor de directie ben je graag een klankbord en vanzelfsprekend vervul je de ambassadeursrol met veel plezier. Als persoon ben je verbindend, sensitief en heb je affiniteit met (een van) de maatschappelijke thema's Financieel Gezond Leven, Duurzaam Wonen, Duurzaam Groeien, Banking4Food en de Energietransitie.
Commissarissen treden op als ambassadeur namens Rabobank. Als betrokken en actieve leden van de lokale RvC zorgen zij dat Rabobank bijdraagt aan het versterken van de samenleving en het welzijn van individuen. De raad zet zich gezamenlijk in voor de lokale leefomgeving in krachtige verbinding met elkaar. De commissaris verbreedt tegelijkertijd zijn eigen kennis en ontwikkelt zich door samen te werken met stakeholders uit het netwerk van Rabobank, deskundige medewerkers van Rabobank en door gebruik te maken van de opleidingsmogelijkheden op gebied van kennis en competenties.

Organisatie

Rabobank Almere maakt samen met de lokale banken Amstel en Vecht, Amsterdam, Haarlem-IJmond, Regio Schiphol en Zaanstreek onderdeel uit van de regionale Rabobank-kring Metropoolregio Amsterdam. De bank bestaat uit medewerkers die denken in kansen, ambitieus zijn en werken in een resultaatgerichte cultuur. Wij houden van creatieve, ondernemende mensen met een echte teamspirit die elkaar feedback geven om beter te worden. We geven elkaar de ruimte en inspireren elkaar om - ook samen met klanten en leden - nieuwe ideeën (door) te ontwikkelen. 

Meer informatie

Heb je interesse in deze vacature? Bekijk de volledige profielschets hier. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Cees Okkerse, voorzitter Raad van Commissarissen a.i., 06 – 53 39 65 29. Je kunt tot en met donderdag 19 augustus 2021 reageren via directie.kring.MRA@rabobank.nl.
De gesprekken staan (overdag) gepland op respectievelijk 30 augustus, 31 augustus en 1 september.

Almere, 27-7-2021

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn