Day for Change

Day for Change

Day for Change laat leerlingen door heel Nederland op een speelse manier kennismaken met ondernemerschap, duurzaamheid en wereldburgerschap. De winst van de oefenbedrijfjes gaat naar projecten in ontwikkelingslanden.

Goed voor mens en milieu

Stichting Day for Change is een landelijk opererende organisatie die zich inzet voor een rechtvaardig economisch systeem. Day for Change gelooft dat duurzame economische ontwikkeling, goed voor mens, dier en de planeet, bijdraagt aan een inclusieve wereld zonder armoede met gelijke kansen voor iedereen. Met het onderwijsprogramma van Day for Change leren kinderen en jongeren in Nederland een onderneming op te zetten. Door een goed ondernemingsplan te maken, met financiële onderbouwing, kunnen ze ongeveer 20 tot 30 euro microkrediet krijgen. Dat lijkt weinig, maar is genoeg om de onderneming te beginnen.

Day for Change en Rabobank Amerstreek

Voor Rabobank Amerstreek is het project Day for Change een perfecte match. Duurzaamheid, ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid zijn belangrijke thema's voor de Rabobank, als coöperatieve financiële instelling. Met dit project helpen we leerlingen bij het zelfstandig omgaan met geld, het ontwikkelen van ondernemende vaardigheden en stimuleren we duurzaam denken en doen. Op 5, 9 en 11 februari nemen 52 leerlingen van het Dongemondcollege in Made en Raamsdonksveer deel aan de online gastlessen over wereldburgerschap en duurzaam ondernemen. Begin maart zullen de leerlingen hun ondernemingsplannen pitchen voor de jury, waar Rabobank Amerstreek ook zitting in heeft. Het mooie is dat de winst van de oefenbedrijfjes naar projecten in ontwikkelingslanden gaat. Zo investeren we samen in talentontwikkeling van jongeren en vergroten daarmee de kans op een financieel zelfredzame toekomst. Meer weten over Day for Change?

Kijk dan hier

Raamsdonksveer en Made, 28-1-2021

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn