Ga goed voorbereid op zoek naar je droomhuis!

Laptop

Veel mensen zijn op zoek naar hun droomwoning. Voor de een is deze zoektocht de eerste stap op de kopersmarkt. Terwijl anderen, nu het economisch beter gaat, de overstap willen maken naar een volgende woning, vaak wat groter, maar soms ook kleiner. Welke stap je ook maakt, het is belangrijk dat de nieuwe woning bij je toekomstige financiële situatie past.

Goed voorbereid de woningmarkt op

In de huidige woningmarkt zijn populaire huizen vaak in een mum van tijd verkocht. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Als je een duidelijk beeld hebt van je eigen financiële mogelijkheden, kan je gerichter zoeken en, zodra de gelegenheid zich aandient, een passend bod uitbrengen. Bovendien is de kans dan een stuk kleiner, dat je meer op een woning biedt dan eigenlijk verantwoord is.

Profiteren van de lage rente

De hypotheekrente is nu gunstig. Het is daarom goed te weten dat een getekende hypotheekofferte bij de Rabobank tot twaalf maanden na offertedatum geldig is. Dus ook als de rente straks stijgt, krijg je gegarandeerd de rente uit de hypotheekofferte. Bij een goed hypotheekadvies komt overigens meer kijken dan alleen een scherpe rente. Zeker zo belangrijk is dat de hypotheek op jouw persoonlijke financiële situatie aansluit. Ook andere wensen kunnen van invloed zijn. Denk aan vermogensopbouw, bijvoorbeeld voor de studie van de kinderen of misschien wel om straks eerder te stoppen met werken.

Een hypotheek met 10 pluspunten

Kortom, de juiste hypotheek is voor iedereen anders. Een Rabobank hypotheek heeft meerdere pluspunten, die staan voor extra’s en zekerheden die verder gaan dan de rente alleen. Een hypotheek die je kunt betalen. Nu én straks. De eerste stap naar een (nieuwe) droomwoning, begint daarom altijd met een goede financiële oriëntatie.

Meer informatie

Ben je toe aan een nieuwe hypotheek? Bel (0162) 588 100 voor een gratis oriëntatiegesprek.

Of ga naar rabobank.nl/10pluspunten

Oosterhout, 12-4-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn