Mooi initiatief, maar te weinig middelen?

Harmonie St. Caecilia

Wij hebben geen aandeelhouders, maar leden. Als coöperatie kiezen we ervoor om jaarlijks een deel van onze winst te investeren in de maatschappij. Wij steunen graag lokale projecten die het maatschappelijke, sociale en culturele leven verbeteren en bijdragen aan onze maatschappelijke thema’s duurzamer wonen, iedereen financieel gezonder, duurzamer groeien, duurzamere voeding en vitalere leefomgeving.

Een aandeel nemen in elkaar

Mensen en bedrijven realiseren de meeste impact met duurzame ontwikkeling als ze samen optrekken, een aandeel nemen in elkaar. Bij die verduurzaming wil de Rabobank verenigingen en hun omgeving versterken. Want samen bereik je meer dan alleen. Verduurzaming, in de breedste zin van het woord, blijkt in de praktijk een proces dat clubs helpt om de verhouding tussen welzijn en welvaart steeds verder te verbeteren. Het gaat om de zorg voor mensen, klimaat, dieren, natuur en economie, nu en later. Het initiatief hiervoor ligt bij de verenigingen en stichtingen zelf. Zij vormen de samenleving, de economie. Zij hebben vaak de ideeën om de balans tussen welzijn en welvaart en tussen klimaat en welvaart te verbeteren.

Growing a better world together

Onze missie ‘growing a better world together’ begint dus heel dicht bij huis. En wordt mogelijk gemaakt door onze leden en klanten. Niet alleen via onze Rabo Clubsupport en Verenigingsondersteuning, maar ook via ons Coöperatiefonds.

Lees meer over de mogelijkheden

Coöperatiefonds

Sluit het project of initiatief van jouw vereniging of stichting aan bij onze maatschappelijke thema’s? Wellicht komt jouw project of initiatief dan in aanmerking voor een stukje coöperatief dividend van Rabobank Amerstreek. We zien jouw aanvraag met belangstelling tegemoet. Aanvragen worden doorlopend behandeld. Je kunt binnen 30 dagen een reactie van ons verwachten.

Aanvraagformulier Coöperatiefonds

Voorwaarden

Benieuwd naar de voorwaarden om een aanvraag te doen voor ons Coöperatiefonds? Neem hier kennis van voordat je de aanvraag indient.

Voorwaarden Coöperatiefonds (PDF)

Aanvraagformulier Coöperatiefonds

Oosterhout, 23-1-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn