Techstudenten helpen je als ondernemer met digitalisering

Techstudenten helpen je als ondernemer met digitalisering

Digitalisering en slim gebruik van interne en externe data zijn erg belangrijk voor productiviteitsgroei van ondernemers. “Digitaliseren kan leiden tot een sterkere concurrentiepositie, kostenbesparing en in bepaalde gevallen zelfs tot meer omzet. Voor veel mkb-ondernemers is de kennis hiervoor niet altijd beschikbaar”, zegt Ellen Spitshoven van MKB Digital Workspace.

MKB Digital Workspace helpt ondernemers

Het programma MKB Digital Workspace koppelt techstudenten aan MKB-ondernemers om te werken aan concrete digitaliseringsvraagstukken. 'Het streven is dat de projecten extra omzet, meer klanten of minder kosten kunnen opleveren.' MKB Digital Workspace ondersteunt MKB-ondernemers met 2-50 medewerkers uit Noord-Holland en de Metropoolregio Amsterdam met digitalisering door techstudenten onder begeleiding in een ‘digitale sprint’ te laten werken aan hun vraagstuk. Het resultaat van de digitale sprint is een oplossing die kan worden toegepast in het bedrijf. MDW is een initiatief van ACE (Amsterdam Centre for Entrepreneurship) in samenwerking met Economische Zaken, Provincie NH, Gemeente Amsterdam, KplusV en de Rabobank. Samen met deze partijen worden ondernemers geholpen om het duurzame verdienvermogen te kunnen vergroten.

Aanmelden MKB Digital Workspace

Ondernemers kunnen via MKB-Digital Workspace een opdracht geven aan studenten waarmee digitaliseringsvraagstukken in het bedrijf kunnen worden aangepakt. Denk hierbij aan: diverse Excel bestanden te koppelen om bijvoorbeeld in- en verkoop te matchen, webshop optimalisatie, het maken van een CRM systeem waardoor je mogelijk beter inzicht krijgt in je klantdata, financiële data laten visualiseren met KPI's waardoor men beter kan sturen, het laten bouwen van een app of website, of complexe vraagstukken die te maken hebben met AI of machine learning. Wil je als ondernemer aan de slag om je bedrijf (verder) te digitaliseren meld je dan aan via ellen@mkbdigitalworkspace.nl.

Er staan een aantal trajecten gepland waar studenten mee aan de slag kunnen:

Cyber Security
Waarbij je als ondernemer de volgende vragen kunt oplossen: Hoe bescherm ik mijn bedrijf beter tegen phishing? Bewaren en delen wij onze data veilig? Welke veiligheidsmeldingen moeten wij in ons bedrijf laten zien? Een voorbeeld is het veiliger online thuiswerken. Daar kunnen studenten onderzoek naar doen en mogelijke oplossingen voor bedenken.

Themasemester
Robotica Waarbij je als ondernemer de volgende vragen kunt oplossen: Hoe kan ik robots toepassen in mijn bedrijf? Hoe kunnen robots werken in mijn bedrijf veiliger maken? Hoe kan ik met drones mijn bedrijf beter in kaart brengen? Bij Robotica kun je denken aan bijvoorbeeld het automatiseren en het verpakken van producten of vullen van verpakkingen, sorteren van producten of het uitvoeren van kwaliteitscontrole. Het gaat bij deze opleiding vaak wel om fysieke apparaten, geen mailbot.

Toegepaste Wiskunde
Waarbij je als ondernemer de volgende vragen kunt oplossen: Hoe kan ik de planning van logistieke stromen met data automatiseren? Hoe kan een algoritme real-time bepalen welke restaurants nog ruimte hebben voor nieuwe gasten en daarom meer moeten inzetten op marketingacties? Hoe kan een bedrijf voorspellen wat het optimale prijsniveau is op een bepaald moment.

Kosten

Door de subsidie die wordt bijgedragen door Min EZK, Provincie Noord-Holland, Gemeente Amsterdam en de Rabobank betaalt de ondernemer slechts €750 voor een ondernemerscase. Normaal bedragen de kosten €3.750. Deelnemende ondernemers kunnen gebruik maken van €3.000 aan subsidie.

Meer informatie

28-5-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn