Eijbert Reijerse neemt het stokje over van Dick van Rhee

Eijbert Reijerse

Eijbert Reijerse neemt het stokje over van Dick van Rhee.

Op 5 maart trad Eijbert Reijerse toe tot de directie van Rabobank Apeldoorn en omgeving als directeur Particulieren en Private Banking. Hij heeft een gedegen Rabobank achtergrond en hij ziet ernaar uit zijn bijdrage aan ons werkgebied te mogen leveren.

Eijbert zegt over zijn nieuwe functie: , “Ik ben er trots op dat ik een bijdrage mag leveren aan een bank met klanten die zo’n positieve grondhouding hebben richting de bank. Ik wil de mensen graag leren kennen. Bij deze bank kan ik meer werken vanuit leiderschap dan alleen vanuit inhoudelijke kennis. Daardoor kan ik nog meer van betekenis zijn en sneller zien wat er speelt. Je kunt mensen dan ook makkelijker meenemen in veranderingen, want die zijn er continu. Ik krijg daar energie van en ik hoop dat ik die energie kan overbrengen. Dat ik daar iets mee in beweging krijg. Mensen staan bij mij voorop en dat begint bij de medewerkers.”

Eijbert wil een inspiratiebron zijn. Hij zegt daarover: “Ja, maar wel een creatieve hè. Voor mij is het een uitdaging om medewerkers te laten zien waar hun talenten zitten en hen daardoor in hun kracht te zetten. Inspirerend leiderschap, het zijn mooie woorden, maar ik geloof erin dat het bijdraagt aan bevlogenheid, vitaliteit en tevredenheid van medewerkers. Als dat er is, heeft dat effect op onze klantrelaties. Wij zijn er namelijk voor hen. Om samen te werken aan successen voor en mét klanten. Hoe mooi is dat.”

Veranderingen zijn volgens Eijbert aan de orde van de dag. De digitalisering bijvoorbeeld ziet hij positief als het gaat om snelheid en gemak. Toch is er meer nodig: “Maatwerk blijft nodig, gebaseerd op het kennen van de klant en weten wat je kunt bieden. Daarmee verbinden we de klantbehoefte aan een oplossing. De Rabobank heeft naast kwalitatief goede producten, meer te bieden. We kennen de trends en ontwikkelingen die van invloed zijn op financiële situaties. Zowel voor jongeren, ouderen als private bankers.”

De maatschappelijke betrokkenheid van de Rabobank spreekt hem aan: “Wat ik mooi vind, is dat we méér zijn dan een product en dienst. Wij zitten diep geworteld in de lokale samenleving en dragen ook vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid bij. Rabobank Apeldoorn en omgeving biedt veel mogelijkheden voor verdere ontwikkeling van maatschappelijke doelen. We kunnen meerdere partijen met elkaar verbinden en als community ontstaan er dan mogelijkheden voor verdere groei. Ik ga dus graag aan de slag!”

Eijbert Reijerse is getrouwd met Lisette. Ze hebben twee kinderen: Lois, 14 jaar en Milan, 12 jaar. Hij woont in Harderwijk, maar geeft aan dat zijn moeder een Apeldoornse is. Zijn hobby is sport. Hij houdt van skiën en beoefent Krav Maga, een verdedigingskunst ontstaan in Hongarije. Verder geniet hij van het samenzijn met familie en vrienden.

Apeldoorn, 1-3-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn