Terugblik Ledenbijeenkomst ‘The Future Event: Ben jij klaar voor het jaar 2030?’

Ledenavond 'The Future Event'

Op dinsdagavond 12 juni 2018 hielden we een ledenbijeenkomst. Naast onze leden hadden de klanten tussen de 18-40 jaar via de jongerenraad hiervoor een uitnodiging ontvangen. Ruim 400 aanwezigen werden bijgepraat over de Rabobank en natuurlijk in het bijzonder over Rabobank Apeldoorn. Daarna namen twee boeiende sprekers de gasten mee in een exclusieve tijdreis naar 2030. Een oneindig inspirerend thema.

Blockchain

De eerste spreker was Thijs Tempel, blockchain specialist. Thijs: ‘Dat we aan de vooravond van een nieuwe technologische revolutie staan, staat inmiddels wel vast. Blockchain is een technologie die vrijwel ieders leven gaat veranderen’. Thijs vertelde in Jip-en-Janneke-taal wat blockchain is, hoe het werkt en hoe deze technologie ons leven gaat beïnvloeden. Als aansprekend voorbeeld noemde hij het verkoopproces van een woning, straks kan dit mogelijk zelfs zonder tussenkomst van een notaris.

Trends 2030

Richard van Hooijdonk sloot af met een energieke show. De trendwatcher & futurist nam de volle zaal op een verrassende en inspirerende manier mee in de toekomst en bracht de wereld van morgen heel dichtbij. Volgens Richard wonen en werken we (straks) samen met robots. Printen we wat we nodig hebben uit met een 3D printer en zal het Internet of Things (IOT) in de nabije toekomst veel processen in bijvoorbeeld de gezondheidszorg, het bedrijfsleven en het onderwijs verbeteren, versnellen en vooral veranderen. Richard integreert het IOT letterlijk in zijn lijf en leven. Zelf staat hij door de chips die in zijn onderarm en hand werden geplaatst, in verbinding met zijn voordeur, zijn auto en zijn bitcoin-tegoed. Zeker in bedrijven moeten we er ons constant van bewust zijn dat verandering de enige constante zal zijn. Daarbij hoort een nieuwe vorm van management en vooral ook andere mensen met andere skills.

Na afloop was er volop ruimte om bij te praten in de foyer onder het genot van een hapje en een drankje. Voor velen was de conclusie na deze avond dat veel nog klinkt als toekomstmuziek, maar door de technologie nu dus al wel realiteit is. Kortom een boeiende avond met veel inspiratie en een uniek ontmoetingsmoment met onze leden.

Benieuwd naar de avond? Bekijk de film en het fotoalbum voor een korte impressie.

Film

Fotoalbum

Apeldoorn, 22-6-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn