Uitkomsten van de regiodialoog 'Dit vindt Gelderland-Zuid'

Uitkomsten van de regiodialoog 'Dit vindt Gelderland-Zuid'

Op 10 december 2020 werd de regiodialoog voor het Coöperatief Convenant gevoerd in de regio Gelderland-Zuid. Ruim 100 mensen hebben deelgenomen aan deze online regiodialoog. Dit is een representatief aantal om een goed beeld van de regio op te halen. Graag delen we de resultaten en het vervolg.

Welke opgaven zijn er in Gelderland-Zuid?

De uitkomsten van de regiodialoog zijn geanalyseerd. Hieruit komt duidelijk naar voren dat de deelnemers zich zorgen maken over het perspectief voor jongeren met betrekking tot woningen voor starters en de arbeidsmarkt. Ook een aantrekkelijk investeringsklimaat met talentbehoud sprong in het oog, evenals een toenemende kansongelijkheid en het behoud van de natuurlijk omgeving en milieu. 

Ben je nieuwsgierig naar het volledige rapport?
Deze vind je op onze site

Verder op weg naar het Coöperatief Convenant voor Nederland

Op onze website vind je, naast het rapport, alle informatie terug rondom 'Dit vindt Gelderland-Zuid'. Het voorbeeld van de regio Gelderland-Zuid wordt gevolgd door de 13 regio's in Nederland. Alle uitkomsten worden samengebundeld en vormen zo het Coöperatief Convenant voor Nederland. Het convenant wordt in het voorjaar van 2021 aangeboden aan het nieuwe kabinet om hiermee aan de slag te gaan. Kortom, een prachtige start van een uniek project dat we als coöperatieve Rabobank met onze leden willen realiseren.

Het vervolg

Komende periode onderzoeken we op welke manier Rabobank een bijdrage kan leveren aan de genoemde uitdagingen. Mogelijk zijn er verdiepende dialogen nodig per thema, om samen tot concrete stappen te komen. Alleen samen maken we onze regio nog sterker!

Gelderland-Zuid, 12-2-2021

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn