ERPlastics

3 februari 2021 16:00

ERPlastics ontwikkelt en produceert duurzame producten, zoals onder andere kunststof rijplaten en kunststof transportpallets, voor een verscheidenheid aan industrieën. Al deze producten zijn gemaakt van gerecycled kunststof door middel van een uniek en wereldwijd gepatenteerd productieproces. De fabricage vindt plaats in de fabriek in Weert.

ERPlastics

Innovatieve oplossingen

Alex Schoep: ‘’ERPlastics is een innovatief bedrijf en heeft als doel om verschillende milieuvraagstukken op te lossen door middel van de door ons ontwikkelde technologieën. De steeds groeiende wereldbevolking maakt het noodzakelijk om zuiniger om te gaan met de voorraad van fossiele brandstoffen en bovenal het afval efficiënter te (her)gebruiken.’’

ERPlastics recyclet een verscheidenheid aan kunststofafval, maar bovenal LDPE-afval dat tot op heden door de industrie nog niet of nauwelijks wordt hergebruikt. De toepassingen van dit gerecycled plastic afval zijn legio, zoals onder andere transportpallets, putdeksels, bielzen, dekplaten en natuurlijk rijplaten.

“De steeds groeiende wereldbevolking maakt het noodzakelijk om zuiniger om te gaan met de voorraad van fossiele brandstoffen en bovenal het afval efficiënter te (her)gebruiken”

Door het recyclen van dit plastic afval wordt er aardolie en energie bespaard, hetgeen de CO2 uitstoot vermindert. Daar komt bij dat het gebruik van kunststof transportpallets voorkomt dat miljoenen bomen gekapt moeten worden, met alle voordelen van dien. Ali Hakan Güven: ‘’We maken 720.000 pallets per jaar die houten pallets zullen vervangen. Dat zal leiden tot een reductie in de emissie van 120.000 ton co2 per jaar en er zullen 120.000 bomen minder hoeven te worden gekapt.’’