De Energieke Club: Samen voor een duurzaam Gronings sportklimaat

7 juli 2021 12:53

Ja, wij gaan samen voor een duurzaam Gronings sportklimaat!

De Energieke Club: Samen voor een duurzaam Gronings sportklimaat

Vindt jullie club een schoner klimaat ook belangrijk? Wil jullie club ook inzicht hoe jullie energieverbruik lager kan? Wil jullie club ook de energiekosten verlagen?

Doe dan mee met De Energieke Club!

Rabobank, Huis voor de Sport Groningen, de provincie Groningen, Energy Valley Topclub, en FC Groningen hebben de handen ineengeslagen om Groningse sportclubs te ondersteunen bij het verminderen en verduurzamen van hun energieverbruik.

Het doel is de energielasten van (buiten)sportverenigingen structureel terug te dringen door energiebesparing en het gebruik van duurzame energie. Hiermee kunnen de verenigingen geld besparen, bijdragen aan de energietransitie en een breed publiek hierbij betrekken. Dit is zowel goed voor milieu als voor clubkas!

“Schoner klimaat en het levert geld op ”

Met het project kunnen 300 buitensportverenigingen met een eigen accommodatie of accommodatie in eigen beheer ondersteund worden. Bij belangstellende verenigingen wordt een energiescan uitgevoerd, waarna een adviesrapport wordt afgegeven voor gedragsverandering, kleine maatregelen of investeringen om de accommodatie te verduurzamen. Voor wat betreft grote investeringen kunnen verenigingen worden ondersteund bij het aanvragen van mogelijke subsidies en oriëntatie op financieringsmogelijkheden.

Waarom meedoen?

Omdat je dan als club bijdraagt aan een schoner klimaat en het levert geld op voor de clubkas om te besteden aan je primaire doel, het organiseren van sport en bewegen.

Meer informatie en aanmelden

Belangstellende sportverenigingen kunnen voor meer informatie contact opnemen met Egbert Bakker van Huis voor de Sport Groningen via e.bakker@hvdsg.nl.