Zonneweide Tinte

7 december 2023 14:15

Zonneweide Tinte is een samenwerking tussen Ampyr Solar Nederland, de lokale energiecoöperatie Voorne Putten Energie en de familie Boogert uit Tinte. Het park is ca.10,5 hectare groot en is gerealiseerd op de grond van de familie Boogert. De energiecoöperatie is bij het park betrokken omdat het eiland Voorne Putten energieneutraal wil worden.

zonnepark tinte

Voor de inwoners van Voorne Putten heeft de coöperatie obligaties uitgegeven zodat ook zij hun steentje bij kunnen dragen aan de energietransitie. Reden genoeg voor steun van Rabobank.

Ideale locatie

Zonneweide Tinte op de Zuid-Hollandse Eilanden ligt op een zeer geschikte locatie voor de ontwikkeling van een zonnepark. De ligging middenin het kassengebied, met de benodigde infrastructuur boven en in de grond spreekt voor zich. Inmiddels wordt er steeds meer landbouwgrond onttrokken voor energieproductie, maar de unieke ligging van dit zonnepark, de burgerparticipatie via Voorne Putten Energie en de inzet van de familie Boogert maakte dat de Rabobank meteen enthousiast was.

Judith Cok, directeur Coöperatieve Rabobank licht toe. ‘In deze situatie is het zo mooi dat er drie partijen samen zijn gekomen. Met elkaar maken we de wereld iedere dag samen een beetje duurzamer.

Alexander Koeman, directeur Ampyr Solar Nederland vertelt. ‘Wij hebben gekozen voor Rabobank omdat zij een toonaangevende speler zijn in projectfinanciering die goed aanvoelt wat de lokale behoeften zijn. Daarnaast helpen zij lokaal de energietransitie te versnellen. Dankzij de combinatie van Rabobanks wereldwijde expertise en lokale aanwezigheid kunnen we op maat gemaakte samenwerkingsovereenkomsten bieden aan lokale gemeenschappen en lokale coöperaties.’