Drentse ondernemers op studiereis

Pand in Zuidlaren

Rabobank neemt delegatie mee naar München en Londen

Rabobank Assen en Noord-Drenthe neemt opnieuw een Drentse delegatie ondernemers mee op studiereis. Na de succesvolle reis van voorgaande jaren naar Silicon Valley en China ligt de bestemming deze keer dichterbij huis. In september worden in Europa nieuwe kansen ontdekt. 

Druk programma

Van 9 tot en met 14 september vertrekt een delegatie Drentse ondernemers uit allerlei sectoren samen met een aantal Rabobankmedewerkers. Er staat de groep een druk programma te wachten. De studiereis begint met een bezoek aan München en halverwege de week vliegt de groep naar Londen. De reis heeft productie, handel, innovatie, duurzaamheid en de kansen en risico’s van de Brexit als thema. In beide landen worden daarom diverse bedrijven en organisaties bezocht. Ze krijgen rondleidingen, verkennen nieuwe zakelijke relaties en krijgen inzage in nieuwe businessmodellen. Wat deze reis door Europa nog extra bijzonder maakt is dat de deelnemers niet naar Amsterdam hoeven af te reizen voor de vluchten van en naar München en Londen. Ze vliegen namelijk vanaf Groningen Airport Eelde.

Kansen en risico's

‘We leren de steden München en Londen beter kennen’, vertelt Eric Zwart, Directeur Bedrijven. ‘Hoe gaan Britten en Duitsers om met de situatie waarin Groot-Brittannië straks niet meer tot de Europese Unie behoort? En wat betekent dit voor de handel? Grote uitdaging of nieuwe kansen voor ondernemers? We bezoeken in zes dagen toonaangevende bedrijven en start-ups. Daarmee raken we diverse onderwerpen die samenhangen met ondernemen. Kansen en risico’s; het komt allemaal aan bod.

Ideeën uitwisselen

Drentse ondernemers krijgen de kans op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden voor hun bedrijf. Tijdens de studiereis leren ze elkaar beter kennen. Ze kunnen ideeën uitwisselen en verbindingen leggen met elkaar. De deelnemers krijgen tijdens de reis voldoende gelegenheid daarvoor. Zo kunnen we onze ondernemers laten groeien en stimuleren we het verdienvermogen van Drenthe. De ondernemers bekostigen zelf deze reis, de Rabobank faciliteert de organisatie.

Assen, 5-9-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn