Het Rabofonds keert in de 3e ronde bijna € 70.000 uit!

Skatepark Zuidlaren

Rabobank Assen en Noord-Drenthe doneert elk jaar een deel van haar winst in het Rabofonds. Uit dat fonds ontvangen tal van lokale projecten een bijdrage. Een speciale commissie, bestaande uit een aantal leden en medewerkers van de bank, beoordeelt elk kwartaal de aanvragen aan de hand van de criteria.

Derde ronde in 2018

In de eerste twee rondes van 2018 was er al bijna € 175.000 toegewezen. In de derde ronde komt daar bijna € 70.000 bij. Dit houdt in dat de € 250.000 gepasseerd is. Er zijn in deze derde ronde 22 aanvragen voor financiële ondersteuning behandeld door de beoordelingscommissie van Rabobank Assen en Noord-Drenthe. Hiervan zijn 13 aanvragen gehonoreerd met een totaalbedrag van exact € 69.864.

Toezeggingen

Er zijn diverse projecten ondersteund in deze ronde. Enkele voorbeelden van verenigingen/stichtingen die een bijdrage ontvangen: Stichting Multifunctionele accommodatie Bovensmilde (voor aanleg zonnepanelen), Stichting Scouting Beyloo ter Horst uit Beilen (voor realisatie nieuwbouw, project De Drentse Schuur), VV Gasselternijveen (renovatie kleedkamers), Dorpsbelangen De Groeve (vernieuwen speelplein in het drop), Jeugdcircus Bombari (aanschaf bus), Basisschool Oelebred Tynaarlo (nieuw multifunctioneel groen schoolplein) en OBS (ouderraad) De Kameleon Eexterveen (voor bouw blokhut opslag buitenspeelmateriaal).

Assen, 9-10-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn