Starter van het kwartaal

Mandschommel

Rabobank Assen en Noord-Drenthe doneert elk jaar een deel van haar winst in het Rabofonds. Uit dat fonds ontvangen tal van lokale projecten een bijdrage. Een speciale commissie, bestaande uit een aantal leden en medewerkers van de bank, beoordeelt elk kwartaal de aanvragen aan de hand van de criteria.

Vierde ronde 2016

In de vierde ronde van 2016 zijn er 20 aanvragen voor financiële ondersteuning behandeld door de Rabofonds commissie van Rabobank Assen en Noord-Drenthe. Hiervan zijn 15 aanvragen gehonoreerd. De diversiteit van de aanvragers en de bestedingsdoelen in de aanvragen was groot. De Rabofonds commissie heeft deze ronde een bedrag van ongeveer € 48.000 toegezegd.

Toezeggingen

Vereniging of stichtingPlaatsBestedingsdoel
Stichting Contactpunt Mantelzorg AssenAssenCPM websitevernieuwing en- verbetering
Vereniging Muziek met MeerAssenVertoning van een historische film uit 1916 met live orkestmuziek.
Stichting CultureeldeEeldeOntplooien van culturele activiteiten in Eelde-Paterswolde en omstreken in de breedste zin van het woord.
Stichting BetoeterdBeilenDrentse Zing'inn (zangersdag & concert).
G&A RoldeRoldeTumblingbaan (houten verende vloer).
Stichting VeenbraandAnnerveensschekanaalAanschaf evenemententent en verlichting.
WV Meteoor-Assen-RodenUbbenaWinterjassen voor verkeersregelaars.
Stichting Bewonersplatform SmildeSmildeHet realiseren van een beweegtuin waar zowel bewoners van het beurtschip als inwoners van het dorp Smilde gebruik van kunnen maken.
Stichting Festival Vrouwenfilms Clair ObscurAssenIFA wil de positie van vrouwen in de (film)wereld versterken door maatschappelijk relevante thema's uit te lichten en talent te stimuleren.
MTB de HondsrugEexterveenSterrentent.
Stichting molen De EendrachtGieterveenVernieuwen en repareren bakoven.
IJsvereniging "Voorwaarts"BovensmildeOverstap naar led verlichting.
Stichting Welzijn WijsterWijsterInrichting nieuwe jeugdruimte. Het creëren van een ontmoetingsplaats voor peuterwerk, kinderwerk, tienerwerk
Stichting Vrienden van draaiorgel het VierkantjeZuidlarenRestauratie van het draaiorgel.
Stichting 't Haoler HoesHooghalenHet stichten en exploiteren van een dorpshuis, dat passende ruimten biedt voor activiteiten.

Assen, 30-12-2016

Deel via TwitterDeel op FacebookDeel op Google+Deel op LinkedInDoorsturen via GmailDoorsturen via HotmailDoorsturen via e-mail