Rabobank Gieten verhuist naar de Bibliotheek

Nieuwe locatie Bibliotheek in Gieten

Gieten- De Rabobank vestiging Gieten verhuist per 6 januari 2020 van de kantoorlocatie aan de Brink 10 naar de Bibliotheek aan de Eexterweg 12. Het nieuwe adviespunt is gevestigd in de centrale hal van de Bibliotheek. Hiermee betrekt de bank een toekomstbestendige locatie in Gieten, waar klanten voor advies terecht kunnen. De geld- en sealbagautomaat blijven aanwezig op de Brink 10 aan de buitenzijde van het pand.

Dienstverlening blijft in Gieten

"De bibliotheek is een veelzijdige plek waar Rabobank aanwezig wil zijn voor haar klanten. Met het betrekken van het adviespunt in de Bibliotheek Gieten is een goede locatie gevonden om de dienstverlening in Gieten voort te zetten", aldus Ludo Mennes, directievoorzitter Rabobank Assen en Noord-Drenthe. Het nieuwe adviespunt is geopend op maandag en vrijdag is van 14:00 tot 17:30 en woensdag van 12:30- 17:30 uur.

Veranderende klantbehoefte

Met het nieuwe adviespunt in de Bibliotheek beweegt de Rabobank mee met de veranderende behoeften en keuzes van haar klanten. Er is minder behoefte aan een fysiek bezoek aan bankkantoren. Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van thuisbankieren via internet, telefoon, e-mail of social media. Voor de bank een aanleiding om de invulling van haar dienstverlening te heroverwegen en een compacter adviespunt te betrekken waarbij er op andere fronten samenwerking kan worden gezocht met de Bibliotheek.

Wat wijzigt er?

Omdat de binnenzijde van het pand aan de Brink 10 wordt gesloten per 6 januari 2020, is de stortautomaat en de mogelijkheid voor het doen van geldbestellingen niet meer mogelijk in Gieten. Onze MKB adviseurs gebruiken de komende periode om per ondernemer een passend alternatief af te stemmen. Stortingen zijn natuurlijk nog wel mogelijk op onze 3 andere vestigingen (Assen, Beilen en Zuidlaren) of bij de buurtbanken (Borger en Stadskanaal). Het afhalen van geldbestellingen is nog mogelijk op de kantoren in Assen en Beilen en via andere Rabobank vestigingen. Daarnaast zijn er de alternatieven zoals de Thuisadviseur en de Rabo GeldExpress voor particuliere klanten. Meer informatie hierover is te vinden op onze homepage, of telefonisch via (0592) 32 39 11.

Maatschappelijke locatie versterkt de verbinding

“We zijn blij dat het adviespunt vanaf 6 januari voor onze klanten wordt geopend in een omgeving die past bij de doelgroep die ons kantoor nog fysiek bezoekt”, geeft Menke Hoekstra, manager Particulieren en coördinator kantoren van de bank, aan. “Daarnaast draagt de locatie bij aan de maatschappelijke doelstellingen van zowel de bank en de bibliotheek: dichtbij en betrokken en we kunnen elkaar hierin goed versterken”, merkt Lammie van der Tuuk, manager van de Bibliotheek Gieten, op. Menke Hoekstra geeft aan dat de vertrouwde gezichten van de bankhal in Gieten de klanten graag verwelkomen in de vernieuwde bibliotheek voor adviesvragen. Voor adviesgesprekken kan er eventueel op afspraak gebruik gemaakt worden van een spreekruimte op dezelfde locatie. Daarnaast kunnen deze gesprekken ook thuis bij de klant of via videogesprek gevoerd worden.

Assen, 31-10-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn