Geldautomaten in Eersel en Reusel naar ‘pinbox’

Geldautomaat

In Eersel en Reusel worden op respectievelijk 25 juni en 5 juli pinboxen in gebruik genomen. Een pinbox is een losstaande unit waarin een geldautomaat, een stortautomaat (alleen Eersel) en een sealbagautomaat zijn samengebracht.

In Eersel staat het Rabobank-kantoor te koop. In overleg met de gemeente is gekozen om op het parkeerterrein bij de Nieuwstraat 25 een nieuwe geldkiosk te plaatsen. Het Rabo-kantoor in Reusel is vorig jaar van eigenaar gewisseld. Daarom worden de geldautomaten in juli naar de pinbox aan het kerkplein verplaatst.

Veiligheid

Rabobank De Kempen hecht waarde aan een redelijke afstand waarbinnen klanten over contant geld kunnen beschikken. In verband met veiligheidseisen wordt het echter steeds lastiger om geschikte locaties voor geldautomaten te vinden. Na diverse plofkraken waar ook Rabobank landelijk mee te maken had, staat veiligheid voorop. Het ontwerp van de pinbox biedt de gebruiker veiligheid bij geldtransacties en leent zich niet voor een snelle kraak door kwaadwillenden.

Sealbagautomaten tijdelijk niet beschikbaar

De sealbagautomaat voor zakelijke klanten is in Eersel van 19 tot 25 juni en in Reusel van 25 juni tot 5 juli niet beschikbaar. De bestaande geldautomaten blijven op beide locaties in gebruik tot de pinboxen worden geopend.

De Kempen, 6-6-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn