Thuis in De Kempen

De Kempen. Een prachtige regio om te wonen, te werken en te recreëren. Daar dragen we graag een steentje aan bij. Samen met onze omgeving werken we aan een economisch gezonde en vitale   samenleving. Op deze pagina een aantal lokale initiatieven waarmee we hieraan mochten bijdragen.

Inspiratie opdoen voor Verenigingsondersteuning

Verenigingsondersteuning Eersel

Eind februari en begin maart verwelkomden we in Valkenswaard, Eersel en Bladel ruim driehonderd bestuurders van een kleine 200 Kempische clubs.

Het werden geslaagde avonden waar kennismaken en kennis delen centraal stonden. De clubs lieten zich informeren over en inspireren rondom Verenigingsondersteuning. Dit is de nieuwe manier van sponsoring die Rabobank De Kempen dit jaar introduceert. In totaal kunnen tien clubs in aanmerking komen voor een begeleidingstraject van twee jaar. Rabobank ondersteunt samen met NOC*NSF, Kunstbende en LKCA deze (potentiële) open Kempische clubs met kennis en kunde om hun toekomstbestendigheid te verbeteren.

Financieel gezond leven

Financieel

Weet jij welk bedrag je straks nodig hebt voor studie van je kinderen, wonen, pensioen, werk in de toekomst of zorg voor later?

Door veranderingen in de verzorgingsstaat hebben huishoudens straks veel meer geld nodig in belangrijke fases van hun leven. Om onze klanten hiervan bewust te maken, organiseerden we op 14 maart de bijeenkomst ‘Financieel Gezond Leven’ in Theater De Hofnar in Valkenswaard. Blijkbaar een schot in de roos, want we verwelkomden 250 gasten die door Rabo fiscalist Michaël van der Roest en vermogensplanner Jan van der Hilst werden meegenomen langs mogelijke financiële keuzes.

Cash Quiz op de basisschool

Cash Quiz

Tijdens de nationale ‘Week van het Geld’ in maart, waaierden Rabobankcollega’s uit naar de diverse basisscholen in de Kempen.

Met een lespakket onder de arm, bezochten ze één van de scholen om een gastles in groep 6, 7 of 8 te geven. Via de Cash Quiz leren de kinderen spelenderwijs een heleboel over geld. Gevoel voor geld creëren is goed voor een generatie die het zakgeld niet meer contant, maar op de bankrekening gestort krijgt.

Ondernemers in de dop

Ondernemers in de dop

Hoe voelt het om met een groepje in de huid van een ondernemer te kruipen? Om met een krediet van 150 euro een product te bedenken, te produceren en te verkopen?

Met het project Rabobank Microkredieten gingen zo’n negentig leerlingen van Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard die uitdaging met succes aan. Rabobank-medewerkers gaven gastlessen over ondernemen en de leerlingen konden hun plan aanscherpen na een gesprek met een adviseur op het Rabokantoor in Valkenswaard. Het project stimuleert jongeren bij het opgroeien tot fi nancieel zelfstandige individuen. En misschien wel tot ondernemers. Dat is betekenisvol onderwijs!

Rabobank De Kempen verbindt

Rabobank De Kempen verbindt

We merken dat er zaken in beweging komen door de kennis die we delen en de verbindingen die we in onze netwerken leggen. In de Infographic Maatschappelijke Impact hebben we die inzichten gebundeld.

Vanuit de regioscan, die inzicht geeft in de uitdagingen voor de Kempen, zetten we stappen vooruit op het gebied van zelfredzaamheid, ondernemerschap, lokale leefomgeving en food.

Onze infographic vindt u hier

Contact

24 uur per dag bereikbaar via telefoon en chat.


Particulieren


Bedrijven