Thuis in De Kempen

De Kempen. Een prachtige regio om te wonen, te werken en te recreëren. Daar dragen we graag een steentje aan bij. Samen met onze omgeving werken we aan een economisch gezonde en vitale   samenleving. Op deze pagina een aantal lokale initiatieven waarmee we hieraan mochten bijdragen.

Bekijk hier onze kwartaaladvertentie 'Rabobank De Kempen blikt terug'

Ontmoeten en kennisdelen op afstand

 

 

Pas als het niet meer mag, merk je hoeveel evenementen we als Rabobank organiseren. Hoewel natuurlijk niet elke bijeenkomst zich er voor leent, blijken online bijeenkomsten in coronatijd een dankbaar alternatief. Zo organiseerden we de afgelopen tijd in Oost-Brabant een goedbezocht webinar voor accountants en notarissen. De Rabobanken in Oost-Brabant sloegen ook de handen ineen om voor verenigingen en stichtingen drie verschillende webinars te organiseren. Daarin werden de ‘plotselinge en nieuwe’ uitdagingen die je als club hebt, uitgebreid behandeld en besproken. Tot slotorganiseren we voor onze Kempische ondernemers een online masterclass van vijf bijeenkomsten. Kennis delen en mensen samenbrengen zit ons in het bloed! En dat kruipt waar het niet gaan kan.

Ontmoeten en kennisdelen op afstand

Corona en Rabobank

 

 

We zijn allemaal geconfronteerd met maatregelen om het coronavirus in te dammen. Dat had het afgelopen kwartaal een flinke impact op ons dagelijks leven. Ook financieel. De Rabobank heeft de handen ineen geslagen met de Nederlandse overheid en andere banken om bedrijven en particulieren te steunen in deze zware tijden. Zo konden particulieren bijvoorbeeld een betalingsregeling voor hun hypotheek treffen en konden ondernemers een extra lening afsluiten of hun betalingsverplichtingen uitstellen. Onze Kempische adviseurs stonden –weliswaar meestal op afstand- klaar om vragen van klanten te beantwoorden en met hen mee te denken. Het was druk, intensief, maar ook ontzettend dankbaar om in deze tijd zo dicht bij onze klanten te zijn.

Corona en Rabobank

Een klein gebaar voor leden KBO BergeijkVeel ouderen hebben het afgelopen maanden zwaar gehad. Door de Corona-crisis was het niet verstandig om veel contact te hebben met anderen. Mogelijke vereenzaming lag op de loer. En wat doe je dan als je KBO (Katholieke Ouderen Bond) in Bergeijk bent en je toch iets voor je leden wilt organiseren? Juist: dan ga je naar ze toe. De ruim 900 leden werden door KBO-vrijwilligers bezocht met een klein presentje. Vooral het bezoekje en de aandacht voor de ander waren erg waardevol. Rabobank droeg hier graag aan bij. Op de foto overhandigt Wim Burgmans, voorzitter KBO Bergeijk symbolisch het eerste presentje aan Johan van de Louw, directievoorzitter Rabobank De Kempen.

Een klein gebaar voor leden KBO Bergeijk

Steun in de rug voor lokale maatschappij

 

Verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven beleefden door Covid-19 ook een bijzondere en hectische tijd. De Rabobanken in ons land, en dus ook in de Kempen, bieden vanaf begin april hulp via het ‘Rabobank Coöperatief Fonds voor verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven’. Bij kosten voor bijvoorbeeld evenementen die niet door zijn gegaan of continuïteitsproblemen door de coronacrisis, konden clubs en initiatieven een aanvraag voor ondersteuning doen. Sport- en cultuurverenigingen, maar ook lokale corona-initiatieven wisten de weg naar dit bijzondere ‘noodfonds’ te vinden. Zo konden we –als coöperatieve bank- naast bedrijven en particuliere klanten ook deze Kempische partijen ondersteunen in deze bijzondere tijd.

Steun in de rug voor lokale maatschappij

De vlag, een felicitatie en een lach!

 

De feestvreugde spatte er vanaf op 4 en 5 juni! De vlag kon eindelijk uit bij de leerlingen die hun middelbareschooldiploma ‘in the pocket’ hadden. De felicitatieteams van Rabobank De Kempen gingen op pad om vlaggen te spotten en geslaagden persoonlijk te feliciteren. En ze kwamen niet met lege handen: met een visnet van anderhalve meter reikten onze collega’s de ‘hoera geslaagd-reep van Tony’s’ Chocolonely, een flyer en een poster uit. De geslaagden en hun ouders waren blij verrast. Ben je geslaagd en hebben onze teams je gemist? Ga snel naar www.rabo.nl/hoera en maak kans om te winnen. Meedoen met de actie kan tot en met 16 juli 2020.

De vlag, een felicitatie en een lach!

Contact

Ma-vr: 8.00-21.00 uur Za: 9.00-17.30 uur


Neem 24/7 contact op met Rabo Interhelp

Particulieren

Bedrijven