Thuis in De Kempen

De Kempen. Een prachtige regio om te wonen, te werken en te recreëren. Daar dragen we graag een steentje aan bij. Samen met onze omgeving werken we aan een economisch gezonde en vitale   samenleving. Op deze pagina een aantal lokale initiatieven waarmee we hieraan mochten bijdragen.

Vrijwilliger in vakantietijd

totaal festival

Behalve op kantoor, kon u onze medewerkers de afgelopen vakantieperiode ook treffen als vrijwilliger op diverse zomeractiviteiten.

Bijvoorbeeld eind juli bij het Totaalfestival in Bladel en eind augustus bij de DoeWeek in Dommelen. In onze opvallende KempenCamper -een ‘vintage  Volkswagenbusje’- reden onze collega’s met oranje poloshirt naar de diverse activiteiten. “Heel leuk om er op deze manier bij te zijn.”

Focus op wonen

Woonweken

Eind september, begin oktober gonst het van de ‘woonactiviteiten’ in de Kempen.

Rabobank De Kempen organiseert tal van activiteiten rondom het thema ‘Wonen’. Tips voor de styling van je woning of de (ver)bouw van je droomhuis, maar ook het kopen van een eerste huis of een hypotheek als je al wat ouder bent. Iedereen woont en heeft een eigen, specifieke woonvraag. De collega’s van de Rabobank geven ook tijdens de woonweken een helder en persoonlijk antwoord.

Schrijfster filmt dementie

Heleen

Heleen van Royen is misschien wel de meest besproken schrijfster van Nederland. Op 18 september sprak ze zèlf een volgepakt Den Herd in Bladel toe.

In deze KempenLezing vertelde ze aan de hand van acht exclusieve fragmenten uit haar documentaire ‘Het Doet Zo Zeer’ haar verhaal. In de documentaire schetst Heleen een portret van haar moeder met beginnende dementie. Heleen bedient de camera grotendeels zelf. Ruim een jaar volgde ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen en euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Het publiek liet zich meevoeren langs deze liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven met dementie.

65 jaar Efteling in Bloemen

Corso

Op zondag 10 september trokken dertien praalwagens –omgeven door figuranten, showbands en harmonieën door de Valkenswaardse straten.

Het Bloemencorso in Valkenswaard liet zich deze editie inspireren door de Efteling. Er waren op deze zonnige dag veel mensen op de been. Naast de stoet van corsowagens was er in ‘Park Dahlia Nostalgia’ veel te beleven en van alles te eten. Op het Rabo Kinderplein was er vertier voor de jongste bezoekers. Rabobank De Kempen is trotse ‘grootambassadeur’ van dit bijzondere evenement.

Stijlparade in het Rietvelddorp

rietveld

Bergeijk herbergt een unieke verzameling ontwerpen van Gerrit Rietveld en Mien Ruys. Dit jaar wordt landelijk 100 jaar De Stijl gevierd.

Tijdens de Stijlparade die in augustus in Bergeijk werd gehouden, vormde het park van Mien Ruys rondom de fabriek van Gerrit Rietveld het decor van een buitenexpositie. Honderden designmeubelen waren onder de titel ‘Zitten is een Werkwoord!’ bij elkaar gebracht. Om Bergeijk als Rietvelddorp op de kaart te zetten, ontving de ‘stichting Rietveld en Ruys’ een stimulatiebijdrage uit het Rabobank Coöperatiefonds.

Contact

24 uur per dag bereikbaar via telefoon en chat.


Particulieren


Bedrijven