Thuis in De Kempen

De Kempen. Een prachtige regio om te wonen, te werken en te recreëren. Daar dragen we graag een steentje aan bij. Samen met onze omgeving werken we aan een economisch gezonde en vitale   samenleving. Op deze pagina een aantal lokale initiatieven waarmee we hieraan mochten bijdragen.

Bekijk hier onze kwartaaladvertentie 'Rabobank De Kempen blikt terug'

PinPin-pinguïns houden het hoofd koel in bankhal

Elke winter zijn het graag geziene gasten op de regionale ijsbanen. De PinPin-pinguïns zijn letterlijk de steun en toeverlaat van de kleinsten die hun eerste meters op het ijs maken; de ‘rollator’ van toekomstige ijskampioenen! In de kelder van het bankgebouw in Bladel, kwamen ze na de ijspretperiode steevast ‘overzomeren’. Door de verhuizing van het bankkantoor is er echter geen plek meer voor de vriendelijke waggelaars. Rabobank De Kempen schonk de drie ijsbaaninitiatieven in onze regio (Valkenswaard, Reusel en Waalre) elk drie schaatshulpen. En uitgerekend in de hittegolf van afgelopen zomer, stonden de rechtop lopende zwemvogels in de bankhal te wachten tot ze werden opgehaald. Nu maar hopen dat de Kempische ijs initiatieven komende winter door kunnen gaan.

PinPin-pinguïns houden het hoofd koel in bankhal

Samen houden we de gemeente schoon

Van een schone leefomgeving kan iedereen genieten. Daarom zorgt een leeg blikje op straat, een flesje in de berm of een snoepwikkel in het bos voor grote ergernis. In Bladel dragen veel inwoners bij aan een schone omgeving door vrijwillig zwerfafval op te ruimen. Als waardering voor hun fanatieke inzet slaan de Rabobank en gemeenten Bladel en Reusel-de Mierden nu de handen ineen. Door de sponsoring van handige zwerfafvalkarren wordt het opruimen gemakkelijker. De eerste kar werd overhandigd aan vrijwilliger Janus Bleijs door wethouder Fons d’Haens van de gemeente Bladel en ledenraadslid Gerrie Willems van de Rabobank. In oktober zullen de zwerfafvalkarren ook in de gemeente Reusel-de Mierden worden geleverd. Wil jij ook in actie komen tegen zwerfaval? Neem dan contact op met teamschoon@onsburo.eu.

Samen houden we de gemeente schoon

Rabobank opent nieuw kantoor in Bladel

Op maandag 14 september opende Rabobank De Kempen haar nieuwe kantoor aan de Markt 21 in Bladel. Burgemeester Remco Bosma en wethouder Davy Jansen verrichtten samen met directievoorzitter Johan van de Louw de openingshandeling. Terwijl de dienstverlening verandert en steeds meer mensen online of via de app bankieren, blijft de bank dichtbij met een kantoor in het Bladelse centrum. Het nieuwe Rabokantoor is gevestigd onder hetzelfde dak als het gemeentehuis. “We zijn blij dat we met een nieuw kantoor op een vertrouwde plek in het Bladelse centrum dichtbij blijven voor onze klanten. Daarnaast verheugt het ons dat ons oude bankkantoor een mooie maatschappelijke bestemming krijgt voor de inwoners van Bladel en omgeving,” aldus Johan van de Louw.

Een klein gebaar voor leden KBO Bergeijk

Doei middelbare school, hallo nieuwe start!

Op donderdag 4 juni kregen eindexamenleerlingen het verlossende telefoontje met hun eindexamenuitslag. Op 4 en 5 juni trokken diverse Rabo Felicitatieteams door de Kempische straten om de geslaagden thuis persoonlijk te feliciteren. Aan de deur ontvingen zij een speciale ‘Hoera Geslaagd-reep van Tony’s’ Chocolonely en ze konden daarnaast meedoen aan de actie 'Hoera Geslaagd'. Hiermee maakten ze kans om een Microsoft Surface Go tablet te winnen. Uit alle leuke inzendingen is Jeffrey van Houtum uit Steensel als winnaar uit de bus gekomen. Jeffrey kreeg op 24 augustus deze mobiele werklaptop feestelijk uitgereikt. Rabobank De Kempen wenst Jeffrey en alle startende scholieren veel succes bij hun nieuwe studie; een belangrijke stap voor de toekomst!

Steun in de rug voor lokale maatschappij

Nieuwe pomp voor HSV de Overdrijvers

In coronatijd beschikten velen over zeeën van tijd. Zo worden ook nieuwe liefhebberijen ontdekt. Wat te denken van een potje vissen? Vooral veel jongeren hebben zich gemeld. Voorzitter Wim Das: “Zeker in deze moeilijke tijden hebben visverenigingen een belangrijke functie voor jongeren en ouderen om ze op die manier met elkaar in contact te brengen. Jongeren tot 14 jaar mogen gratis lid worden. Visvereniging HSV de Overdrijvers in Luyksgestel investeerde in een nieuwe blowerpomp voor in de vijver aan de Schatersdijk. Het Rabobank Coöperatiefonds deed een bijdrage aan dit mooie doel.

De vlag, een felicitatie en een lach!

Service & contact

Klantenservice

Heb je een vraag? Vind het antwoord op onze online klantenservice.

Geen antwoord gevonden? Chat onderaan de pagina met onze virtuele assistent.

Particulieren

Bedrijven

Ma-vr: 8.00-18.00 uur
Za: 9.00-17.30 uur


Service & contact

Klantenservice

Heb je een vraag? Vind het antwoord op onze online klantenservice.

Geen antwoord gevonden? Chat onderaan de pagina met onze virtuele assistent.

Bellen

Particulieren

Bedrijven

Ma-vr: 8.00-18.00 uur
Za: 9.00-17.30 uur