Thuis in De Kempen

De Kempen. Een prachtige regio om te wonen, te werken en te recreëren. Daar dragen we graag een steentje aan bij. Samen met onze omgeving werken we aan een economisch gezonde en vitale   samenleving. Op deze pagina een aantal lokale initiatieven waarmee we hieraan mochten bijdragen.

‘De paden op’ tijdens Valkenswaardse WandelWeek

‘De paden op’ tijdens Valkenswaardse WandelWeek

Valkenswaard werd vorig jaar uitgeroepen tot Wandelgemeente van het jaar. Adel verplicht. Daarom werd medio april voor de eerste keer de Wandelweek Valkenswaard georganiseerd, met steun van Rabobank De Kempen

Tijdens de ruim dertig verschillende wandelingen, ontdekten de deelnemers Valkenswaard op een actieve en hele andere manier. Eén van de hoogtepunten was een exclusieve tocht door natuurreservaat Valkenhorst. Hét vogelparadijs van Brabant dat normaal is gesloten voor het publiek. Voor dit evenement maakte Brabants Landschap een uitzondering. Onder leiding van een gids, keken de deelnemers hun ogen uit.

“Hoe maak jij het verschil voor het klimaat?”

Helga van Leur

De altijd opgewekte TV-weervrouw Helga van Leur is ook onvermoeibaar voorvechtster van een duurzame aarde.

Op 17 mei inspireerde Helga in een tjokvolle Muzenval in Eersel zo’n 350 Rabobankleden tijdens de KempenLezing. Elk individu kan op microniveau (gewoon dicht bij huis) bijdragen aan een duurzamere wereld. Helga daagt het publiek uit: Scheid afval en recycle. Koop energie, voedsel en zelfs kleding ‘groen’ in. Verbruik minder, gooi minder weg. Ook Rabobank De Kempen zet in op duurzaamheid. We werken al sinds 2007 klimaatneutraal en de CO2-uitstoot per medewerker is sinds 2008 met 33% verminderd.

Alleen maar winnaars bij de Rabobank Clubkas Campagne

Alleen maar winnaars bij de Rabobank Clubkas Campagne

Met de Rabobank Clubkas Campagne ondersteunt Rabobank De Kempen vele stichtingen en verenigingen in alle Kempische kernen.

De editie van 2017 heeft alle records gebroken. Met 827 deelnemende clubs en 15.276 stemmende leden is de campagne in de Kempen niet meer weg te denken. De bank stelde een bedrag van € 210.000 beschikbaar. De eerste 50 stemmen waren € 3,50 per stem waard, elke volgende stem bracht € 2,10 op. In mei gingen de ambassadeurs van Rabobank De Kempen ‘on tour’ om de cheques uit te delen. In zes gemeenten vond op een centrale plek de feestelijke uitreiking plaats.

Een eigen appartement

Een eigen appartement

Zelfstandig wonen voor personen met een lichte beperking is geen vanzelfsprekendheid.

Tien jongvolwassenen in Reusel is het toch gelukt! Ze wonen in nieuwbouwwijk de Molenakkers in een eigen appartement. Er is ondersteuning voor de groep en naar behoefte ook individueel. Rabobank-ambassadeur voor Reusel, Mieke Jansen, reikte bij de opening van de woning een cheque van € 6.000 uit aan Toon Antonis, voorzitter van de Stichting Bij Ons. Met deze bijdrage uit het coöperatiefonds is keukenapparatuur aangeschaft.

Hoera geslaagd!

Hoera geslaagd!

Woensdag 14 juni. Een spannende dag voor veel Kempische jongeren. Hadden ze het gehaald?

Tot het laatste moment de twijfel … en dan eindelijk het verlossende telefoontje. Geslaagd!!! Vijf ‘Hoera-geslaagd-teams’ van Rabobank De Kempen trokken langs Kempische deuren om -onder de wapperende vlag met schooltas en schriften- geslaagden te verrassen en samen een feestje te vieren. Ze hoorden ook meer over de actie #hoerageslaagd, waarmee ze leuke prijzen kunnen winnen. Ben jij geslaagd? Laat het iedereen weten! Plaats een selfie met vermelding van #hoerageslaagd, verzamel likes en misschien win je een leuke prijs. Meedoen kan tot 7 juli!

Contact

24 uur per dag bereikbaar via telefoon en chat.


Particulieren


Bedrijven