Thuis in De Kempen

De Kempen. Een prachtige regio om te wonen, te werken en te recreëren. Daar dragen we graag een steentje aan bij. Samen met onze omgeving werken we aan een economisch gezonde en vitale   samenleving. Op deze pagina een aantal lokale initiatieven waarmee we hieraan mochten bijdragen.

Smaakvolle verhalen over voedselverspilling

Kempenlezing

Elk jaar wordt een derde van het wereldwijd geproduceerde voedsel weggegooid. En dat terwijl dagelijks achthonderdduizend mensen ècht honger hebben.

Rabobank wil bijdragen aan het oplossen van het wereldvoedselprobleem. Ook in de Kempen. Ongeveer driehonderd Rabobankleden waren op 18 april in Hapert aanwezig bij de KempenLezing over voedselverspilling. Het werd een gevarieerde en erg smaakvolle avond. Wastewatcher Thomas Luttikhold, Chantal Engelen van ‘Kromkommer’ en een aantal Kempische ondernemers inspireerden de bezoekers.

Handen uit de mouwen bij de boer

Handen uit mouwen

Dit voorjaar kon je op agrarische bedrijven in de Kempen zomaar een aantal Rabobank-medewerkers tegen het lijf lopen.

Niet in het driedelig grijs, maar in een blauwe overall. Als je bij een boer werkt, voel je namelijk pas echt wat het werk inhoudt en wat er in de agrarische wereld speelt. Met het initiatief ‘Handen uit de mouwen bij de boer’ werden bankmedewerkers aan agrariërs gekoppeld om een dagje mee te helpen. Maar vooral om kennis te maken met het boerenbedrijf. Zowel de medewerkers als de agrariërs waren positief, waardoor het initiatief dit najaar een vervolg krijgt.

Elf drukbezochte feestjes

Bergeijk is actief

Het waren elf drukbezochte feestjes in mei en juni! De Roadshow van de Rabobank Clubkas Campagne deed elf locaties in de Kempen aan.

Daar konden bestuurders van 876 verenigingen en stichtingen hun cheque in ontvangst nemen. De verzegelde envelop werd door alle clubs gelijktijdig geopend. Op het moment dat de opbrengst op de cheque zichtbaar werd, ontstond gejuich en er werd meteen bij de andere clubs geïnformeerd naar hun opbrengst. In een gemoedelijke sfeer werd vaak nog even nagepraat. Rabobank De Kempen verdeelde in totaal € 230.000, op basis van 76.818 stemmen.

Bergeijk is actief

Elf drukbezochte feestjes

Eind mei genoten jong en oud van sport en spel tijdens de BErgeijk ACTIVE outdoor.

Het doel van BErgeijk ACTIVE is om sport en cultuur structureel op te nemen in het dagprogramma van kinderen en jongeren. De financiële ondersteuning van Rabobank De Kempen droeg er de afgelopen jaren aan bij dat dit ruimschoots is gerealiseerd. Wethouder Stef Luijten van de gemeente Bergeijk dankte directievoorzitter René Coppens van Rabobank De Kempen voor de jarenlange bijdrage die dit jaar ten einde loopt.

Doei middelbare school, hallo nieuwe start!

Doei middelbare school, hallo nieuwe start!

Woensdag 13 juni. Een spannende dag voor veel Kempische jongeren. Hadden ze het gehaald? Tot het laatste moment de twijfel ...

en dan eindelijk het verlossende telefoontje. Geslaagd! Dan breekt er een nieuwe periode aan. Voor de een betekent dat: studeren. Voor de ander starten met een eerste job, ‘backpackend’ de wereld ontdekken of op jezelf wonen in die gave studentenwoning. Myrthe van den Beuken uit Bergeijk haalde haar VWO diploma en deed mee aan de actie ‘Geslaagd en door..’. Ze won daarmee €800,- voor de inrichting van haar toekomstige studentenkamer in Maastricht. Proficiat Myrthe en veel succes met je studie geneeskunde!

Contact

24 uur per dag bereikbaar via telefoon.


Particulieren


Bedrijven