Thuis in De Kempen

De Kempen. Een prachtige regio om te wonen, te werken en te recreëren. Daar dragen we graag een steentje aan bij. Samen met onze omgeving werken we aan een economisch gezonde en vitale   samenleving. Op deze pagina een aantal lokale initiatieven waarmee we hieraan mochten bijdragen.

‘Wie niet innoveert, staat stil’

Kempenlezing.JPG

Domein Oogenlust in Eersel was eind november het decor van de KempenLezing Innovatie.

Ruim 250 Kempische ondernemers werden geïnspireerd met praktische tips voor innovatie in hun eigen bedrijf. Rabobank De Kempen organiseerde deze bijeenkomst samen met Innovatieplatform De Kempen (IPK). Host Cindy de Koning van Omroep Brabant introduceerde Professor Jeff Gaspersz, hoogleraar innovatie bij Nyenrode Business University. Hij vertelde hoe ondernemers permanent kansen kunnen ontdekken: “Innovatie wil niet zeggen dat je telkens iets nieuws uit moet vinden. Het gaat vaak om combineren van wat er al is”. Hierna begeleide Cindy de Koning de tot de verbeelding sprekende verhalen van de lokale ondernemers Ruud Schippers (JAMwerkt. nl), Leonie van Zuilichem (Qarc) en Frank Stege (Infoland).

Volg je droom en geef niet op

Kika van Es

Een volle zaal met sportieve meiden van 13 t/m 17 jaar. Dat zie je niet zo vaak!

Maar wel als Europees Voetbalkampioene Kika van Es voor een inspiratiesessie naar het Rabokantoor in Bladel komt. Kika wist de kwetterende dames stil te krijgen en te boeien met haar verhaal. Over talent, donkere periodes en dromen laten uitkomen. ‘Vroeger wilde ik jongen zijn. Niet omdat ik ze leuker vond, maar omdat ik profvoetballer wilde worden. Ik noemde mezelf Randy en werd zelfs gescout. Toen ze hoorde dat ik een meisje was, hoefde ik niet meer te komen. Maar ik gaf niet op……’ Na afloop konden de meiden natuurlijk nog even op de foto met Kika en haar handtekening scoren.

IJspret midden in het dorp

IJspret midden in het dorp

Vanaf het tweede weekend in december kan er weer geschaatst worden. Zèlfs als de weergoden wat zachter winterweer voor ons in petto hebben.

In Reusel en Valkenswaard verrijzen -net als de afgelopen jaren- tijdelijke overdekte ijsbanen. De jeugd schaatst er en in het centrum van het dorp is de ijsbaan een gezellige ontmoetingsplek met een keur aan lokale activiteiten. Rabobank De Kempen maakt het Rabobank IJspaleis in Reusel en de Rabobank Kinderschaatsweken in Valkenswaard mede mogelijk.

Dialoogsessie arbeidsmarkt

Dialoogsessie arbeidsmarkt

De eerste week van november is door Rabobank uitgeroepen tot ‘Week van de Coöperatie’.

In die week organiseerde Rabobank De Kempen een dialoogsessie over de arbeidsmarkt. Niet voor niets was dit het gespreksonderwerp. Een ruime meerderheid van de werkgevers in de Kempen heeft namelijk moeite om vacatures met de juiste mensen in te vullen. Tijdens de dialoog was te horen dat er volop kansen zijn om de Kempische arbeidsmarkt te versterken. Ondernemers, overheid en onderwijs deelden samen hun toekomstbeelden. Die beelden vormen een basis om ook komend jaar met elkaar in gesprek te blijven.

Start Up Now

Start Up Now

Wanneer begin jij voor jezelf? Als je baan wordt opgezegd, na je vakantie, volgende maand?

Met die gerichte vragen opende avondvoorzitter Ronnie Overgoor een boeiende avond bij De Neut in Westerhoven. Rabobank De Kempen organiseerde eind november het ‘Start Up Now event’ speciaal voor iedereen die net gestart is en voor degenen die er van dromen zelf te gaan ondernemen. Rabobank De Kempen stelde haar netwerk en kennis ter beschikking en ruim 130 gasten maakten daar dankbaar gebruik van.

Contact

24 uur per dag bereikbaar via telefoon en chat.


Particulieren


Bedrijven